Dim Sum Point maakt hapjes uit het hart

Eindelijk was het zover en mocht ik de dim sum hapjes proberen van Dim Sum Point. Dim sum is steeds meer hip and happening en in opkomst. Ik was dan ook erg enthousiast dat ik deze hapjes mocht proberen.

Wat is dim sum?

Dim sum zijn Chinese hapjes, afkomstig uit de Zuidelijke Chinese keuken, die je kunt stomen, bakken of frituren. Het is een heerlijke comfort food. Dit is ook al op te maken uit de betekenis van dim sum: hapjes uit het hart. Het is een ware delicatessen en wordt vaak gegeten bij de thee. Het is een heerlijke snack die licht verteerbaar is. Het is immers een eenhapsgerecht. De Chinezen zweren erbij dat thee de spijsvertering bevordert en daar past een klein hapjes zoals een dim sum perfect bij.

Makkelijk te bestellen

De dim sum is makkelijk te bestellen bij Dim Sum Point. Hiervoor ga je naar hun website www.dimsumpoint.nl. Je kunt hier vervolgens twee soorten dim sum bestellen, namelijk Sieuw Mai en Ha Kau. Sieuw Mai is gevuld met varkensvlees en Ha Kau met garnalen. Via de website word je doorgeleid naar de Jumbo waar je de dim sum kunt bestellen bij de supermarkt. Handig is dat je meteen hier de boodschappen voor de hele week kunt bestellen. Lekker makkelijk toch?

Simpel te bereiden

De dim sum zijn simpel te bereiden. Je kunt dit in een stoommandje bereiden of heel makkelijk en snel in een pan. Hoe doe je dat dan? Neem een hoge pan en leg daar omgekeerd een kom in. Vul deze vervolgens met water.

Breng het water aan de kook en vet ondertussen een klein bordje in met wat olie. Leg de dim sums op het bordje. Zodra het water kookt, leg je het bord op de kom en sluit je dit af met een deksel. Zet het vuur helemaal zacht en laat de dim sum 10 tot 12 minuten stomen. Klik hier voor een filmpje.

Smaakvolle dim sum met Chinese chilisaus

De dim sum was heerlijk smaakvol. Een licht hapje goed gevuld met vlees of garnalen. De dim sum paste goed bij de zoete chilisaus die ik zelf heb gemaakt. Klik hier voor het recept van de saus.

Je kunt daadwerkelijk deze dim sum op elk moment van de dag eten en ik begrijp wel waarom de Chinezen dit met hun thee drinken. Het hapt lekker snel weg zoals een snack. Maar je kunt natuurlijk de dim sum ook serveren bij een borrel of als tussendoortje voor de lunch, lekker makkelijk! Zelf had ik de dim sum in de avond gegeten met de chilisaus en een heerlijke Chinese noedelsoep met kip en paksoi. Zie hier de link voor het recept. De soep is niet zwaar net zoals de dim sum. Dit past dus perfect bij elkaar.

Ik zou zeggen: bestel snel je dim sum, dip het in de chilisaus en geniet!

2 reacties op “Dim Sum Point maakt hapjes uit het hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *