Na de kokossmoothie van vandaag wilde ik op de vegan tour blijven. Deze bietenwraps waren toevallig in de aanbieding van de week. Het leek mij dan ook lekker om dit te combineren met fetakaas. Zelf kan ik niet tegen te veel lactose. Ik ben bijvoorbeeld gek op gesmolten kaas en na een bepaalde hoeveelheid zegt mijn buik gewoon dat ik moet stoppen. Daarnaast is fetakaas natuurlijk niet vegan. Een tijdje geleden stuitte ik op de vegan Greek block van Violife. En wat is dit lekker zeg! Ik vind dit nog beter dan echte fetakaas. Sindsdien maak ik er mijn salades mee.

Bieten en fetakaas gaan goed samen, waarom dit dan niet combineren met de bietenwrap? Lekker met kip en tomatensaus. Alleen dan is mijn wrap niet meer vegan. Dus ook tijd om de kipstuckjes van de Vegetarische Slager uit te proberen. Uiteindelijk is het een bietenwrap pizza geworden heerlijk belegd met kip in tomatensaus met tijm en bestrooid met vegan Greek block, pijnboompitjes en rucola. Normaal ben ik altijd nog wel van een toevoeging van vlees of kaas, maar wat is dit hemels zeg! Hier heb ik totaal geen dierlijke producten gemist. Deze combinatie moet je gewoon eens geprobeerd hebben, echte comfort food waarbij de smaken bij elkaar passen en dit gewoon een smaakbom is in je mond.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en beleg het rooster met bakpapier.

2. Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan totdat ze iets beginnen te kleuren.

3. Snij de knoflook fijn en snij de kipstuckjes in wat kleinere stukken. Giet wat olie in een pan en bak de kipstuckjes in 2 minuten op totdat ze goudbruin kleuren. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.

4. Doe de tomatenblokjes in de pan en rits de tijmblaadjes van het takje. Voeg wat peper en zout toe en roer alles goed erdoorheen. Breng aan de kook en laat dit 2 minuten sudderen.

5. Beleg de bietenwrap met de tomatensaus. Snij de Greek block in stukjes en strooi over de wrap.

6. Schuif de bietenwraps in de oven en bak de wraps in 5 minuten totdat de kaas is gesmolten.

7. Gooi wat pijnboompitten over de pizzawrap samen met wat rucola, wanneer je de bietenwrap pizza serveert.

Een reactie op “Bietenwrap pizza met vegan kipstukjes en Griekse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *