Couscous spinazie en quinoaballetjes

Çouscous met spinazie en Mexicaanse quinoaballetjes van Biovecci, een heerlijke combinatie en nog eens vegan ook. Eerder heb ik al een keer aangegeven dat ik zo puur mogelijk wil koken en dat plantaardige vervangers niet hoog op mijn lijstje staan. Waarom? Omdat veel plantaardige vervangers kunstmatige kleur- en geurstoffen toevoegen. Ik heb een paar vervangers gehad die chemisch roken, maar Biovecci is gelukkig anders!

De producten van Biovecci zijn biologisch en duurzaam. Ik heb nog niks raars kunnen ontdekken bij de ingrediënten en de quinoaballetjes ruiken vers en zo proeven ze ook. Dus ik kan deze zeker aanraden.

Bij de quinoaballetjes heb ik een heerlijke couscous met spinazie gemaakt. Aan de groentebouillon heb ik nog verse specerijen toegevoegd om de couscous nog meer smaak te geven. Aan de couscous heb ik zelf nog rode ui, cherrytomaatjes, erwtjes en rozijnen toegevoegd. Dit past heel goed bij de spinazie en kruiden die erin zitten, een echte smaakbom dus!

Wil je liever niet vegan, maar een stukje vlees? Dan smaakt deze couscous erg lekker met kipfilethaasjes, natuurlijk wel gekruid met bijvoorbeeld Baharat kruiden.

Wil je liever een ander gerecht met spinazie maken? Kijk dan eens naar deze pilav met spinazie en pompoen, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, nootmuskaat, komijnzaad, kardemomzaadjes en kaneel toe aan de groentebouillon en breng aan de kook.

2. Ondertussen snipper en snij je een rode ui in halve maantjes en vervolgens weer door de helft. Snij de knoflook fijn en snij de cherrytomaatjes door het midden.

3. Giet wat olijfolie in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak even tot de ui glazig begint te zien en voeg dan de cherrytomaatjes toe. Bak 1 minuut mee en doe hier de spinazie bij. Wok deze spinazie kort mee, zodat de spinazie iets is geslonken, maar nog redelijk de bladeren te zien zijn.

4. Gooi de doperwten bij de groentebouillon en breng even aan de kook.

5. Doe de couscous in een grote kom en meng hier de rozijnen en een scheut olijfolie door. Giet hier de bouillon met doperwten over en leg de spinazie erbovenop. Dek af met plasticfolie en laat zo 10 minuten staan.

6. Frituur de quinoaballetjes 3 minuten tot ze krokant zijn aan de buitenkant.

7. Roer de couscous los met een vork en meng de spinazie erdoorheen. Serveer met de quinoaballetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *