Tjauw Min eet ik vaak bij de Surinaams-Chinees restaurants. Ik ben er gek op en dan vooral met Mosksi Meti. Voor nu wilde ik een keer Chinese Tjauw Min maken. Lekker wokken met de Chinese smaken zoals sojasaus en oestersaus. En niet te vergeten sesamolie, ow wat is dat lekker! Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kippendijfilet, maar je kunt deze ook weglaten voor een vegetarische variant.

Het Tjauw Min gerecht zit vol groenten en is dus ook nog eens gezond. Wanneer ik ga wokken, dan vind ik het altijd heerlijk als mijn wok vol groente zit. Na opdienen doe ik er wat verse lente-ui overheen. Dit maakt het helemaal af. Natuurlijk kon de satésaus niet ontbreken op de foto, maar bij dit recept is deze saus niet eens nodig!

Bereiding

1. Voeg alle ingrediënten voor de marinade samen in een kom. Snij de kippendijfilet in stukken en voeg dit toe aan de marinade.

2. Zet een grote pan met water op voor de Tjauw Min.

3. Snipper de ui, snij de knoflook en gember fijn. Snij de shiitake in plakjes en de paksoi in stukken.

4. Giet wat wokolie in de pan en voeg de kip met de saus van de marinade toe. Wok dit 5 minuten en voeg dan de ui, knoflook en gember toe en wok dit even mee.

5. Doe ondertussen de Tjauw Min in het kokend water voor 2 minuten.

6. Voeg de mais, paksoi, shiitake en wortel julienne in de wok bij de kip en meng alles goed. Zet het vuur onder de wok zacht, totdat de Tjauw Min klaar is en afgegoten kan worden. Na het afgieten even de Tjauw Min onder koud water doen om te voorkomen dat de noedels aan elkaar vastplakken.

7. Doe de noedels bij de wok en meng alle groente en kip erdoorheen.

8. Voeg nog de oestersaus, sesamolie, peper en zout toe en hussel alles goed door elkaar. Serveer de Chinese Tjauw Min met wat vers gesneden lente-uitjes en eventueel wat satésaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *