Quiche met spinazie en geitenkaas

Quiches zijn simpel te maken en nog erg lekker ook. Zo ook deze quiche is erg makkelijk te bereiden en heerlijk gevuld met spinazie, geitenkaas, walnoten, rozijnen en honing. Dit keer deed ik weer mee met de swiepswoepswap van Mandyandmore.nl via Instagram. Nu was ik gekoppeld aan byandreajanssen.nl om een heerlijk gerecht van haar te maken en hier een eigen draai aan te geven.

Via haar site kwam ik de preiquiche met geitenkaas, honing en walnoot tegen, zie hier haar recept. Zelf heb ik de prei vervangen door spinazie en de zongedroogde tomaten ingewisseld voor rozijnen. Tevens heb ik een half uitje toegevoegd aan de quiche. Dit was echt een smaaksensatie! De hele quiche is letterlijk door drie personen in zijn geheel opgegeten. Dat zegt als genoeg lijkt mij.

De quiche is vegetarisch, maar ik kan me voorstellen dat je liever een quiche met wat vlees wil. Kies dan deze Hollandse quiche met spekjes en Hollandse groente, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Haal het bladerdeeg uit de koeling en laat dit 10 tot 15 minuten staan totdat het deeg zacht is geworden.

2. Zet de oven aan op 220 C°.

3. Giet een klein beetje olijfolie in een diepe pan en doe hier de spinazie bij. Wok de spinazie een paar minuten totdat de spinazie iets slinkt, maar nog niet geheel zacht is geworden.

4. Vet een quichevorm in met boter en zorg dat de bodem is bedekt met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes en strooi vervolgens wat paneermeel erover, zodat de onderkant straks niet “nattig” wordt.

5. Leg de spinazie op de bodem van het bladerdeeg. Strooi hier vervolgens de rozijnen overheen.

6. Snij een halve ui in halve maantjes/reepjes. Verspreid dit over de spinazie.

7.Verkruimel de geitenkaas en leg dit tevens over de spinazie. Strooi hier een hand walnoten overheen en giet vervolgens de honing over de bodem.

8. Rits de blaadjes tijm van het takje en verspreid dit over de quiche.

9. Doe de eieren in een kom en klop dit een beetje op. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng dit met de eieren tot een glad mengsel. Voeg de overige kaas toe. Eventueel kun je nog wat peper en zout voor de smaak toevoegen.

10. Giet het eiermengsel over de bodem en schud een beetje heen en weer totdat al het ei is verdeeld.

11. Schuif de quiche in de oven en bak 25 à 30 minuten totdat de binnenkant gaar is. Begint de bovenkant erg donker te kleuren? Leg dan de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de quiche heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *