Een quiche lijkt ingewikkeld te bereiden, maar dit is het niet! Het is een soort open taart, waarbij voor de vulling eieren en room de basis zijn. Hier kun je vervolgens aan toevoegen wat je wil. Quiches komen voor in verschillende smaken door de verscheidene groente en vlees die gebruikt worden. Ook met kruiden en kaas kun je spelen. Zo kun je zelfs geitenkaas gebruiken voor een quiche. Kortom deze hartige taart is heel veelzijdig en je kunt er alle kanten mee op. En niet te vergeten: een quiche is toch potverdorie lekker!

Normaal gesproken zie je vaak de quiche Lorraine voorbij komen. Doordat ik wil dat mijn zoontje meer groente gaat eten, is deze quiche eigenlijk ontstaan. Deze zit namelijk vol Hollandse groente. Zelf vind ik het altijd lekker om nog wat frisse salade ernaast te eten als tegenhanger voor de wat hartige en stevige quiche. Je kunt deze taart eten voor de lunch of in de avond.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en vet een quichevorm in.

2. Snipper de ui en snij de knoflook en peterselie fijn.

3. Giet een klein beetje olijfolie in een wok of hapjespan en bak de spekjes 5 minuten tot ze bruin worden. Voeg vervolgens de ui, knoflook en peterselie toe en meng goed door de spekjes totdat de ui glazig ziet.

4. Doe de Hollandse groente en wat gemalen peper erbij en hussel goed door elkaar. Zet het vuur zacht en zet een deksel op de pan, zodat de groenten wat zachter kunnen garen.

5. Zorg er in tussen voor dat de quichevorm bedekt is met het deeg. Prik wat gaten in de onderkant met een vork. Strooi het paneermeel over de bodem en verspreid dit over het deeg. Dit voorkomt dat de onderkant zompig wordt. Het paneermeel zorgt er namelijk voor dat het vocht wordt opgenomen.

6. Doe de eieren in een kom en klop dit luchtig op. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en klopt dit op totdat het mengsel glad is. Voeg de kaas toe aan het eiermengsel. Eventueel kun je nog wat peper en zout voor de smaak toevoegen. Let wel op dat spekjes zelf al zout zijn!

7. Vul de quichevorm met de spekjes en groenten. Verdeel dit gelijkmatig over de vorm. Giet vervolgens hier heet eiermengsel met het kaas overheen.

8. Schuif de quiche in de oven en bak de hartige taart 35 minuten. De quiche is klaar als de bovenkant goudbruin is en de binnenkant gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *