Van de week had ik steeds in mijn hoofd dat ik iets wilde maken met een combinatie van witte chocolade en frambozen. Toen moest ik denken aan die overheerlijke cheesecake taartjes met witte chocolade van de Multivlaai. En zo schoot het door mijn hoofd dat ik een witte chocolade cheesecake moest gaan maken met frambozen! Want in mijn hoofd is dit een hemelse combinatie. Van het wat zware zoete chocolade in combinatie met frisse en ietwat zurige frambozen is dit de juiste combi voor een smaakbeleving waar je u tegen zegt.

Zo gezegd zo gedaan, daar stond ik dan op zaterdag om 23 uur in de avond taart te maken. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb om te koken of bakken, dan wil ik dit meteen uitproberen! De cheesecake kon meteen mooi de hele avond opstijven en in de ochtend heb ik de taart afgemaakt met een frambozentopping/saus en slagroom. En wat een combinatie is dit! Ik vond hem zelf nog iets te laag en niet stijf genoeg, dus ik heb een paar aanpassingen voor jullie gemaakt in de ingrediënten. Deze ga ik binnenkort zelf dan ook weer maken. Van dit resultaat worden dan natuurlijk nieuwe foto’s gemaakt.

Tevens zie ik vaak voorbij komen dat slagroom wordt opgeklopt met klop-fix of slagroomversteviger. Dit is helemaal niet nodig! Voeg wat poedersuiker toe aan de slagroom en dit zorgt er ook voor dat de slagroom goed bindt. Enjoy!

Bereiding

1. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Hak de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine. Smelt boter in een pan op een laag vuur en voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng de boter er goed doorheen. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk de onderkant plat met een lepel of schone vlakke hand. Leg dit even in de koelkast.

2. Klop de slagroom op met de poedersuiker en vanille suiker. Klop de roomkaas tevens op totdat deze smeuïg is. Voeg de slagroom bij de roomkaas en spatel dit er goed doorheen tot een glad beslag.

3. Smelt de witte chocolade au bain marie. Doe hiervoor de witte chocolade in een kom die past op een pan. Giet een laagje water in de pan en verwarm dit. Doe de kom met chocolade op de pan en roer in de chocolade totdat deze is gesmolten. Haal de kom van de pan en voeg de witte chocolade toe aan het roomkaas- en slagroommengsel. Spatel dit er goed doorheen.

4. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat dit voor 8 uur opstijven in de koelkast. Zoals nu heb ik dit in de avond gemaakt, zodat het genoeg tijd heeft om op te stijven.

5. Doe de frambozen, suiker en wat citroensap in de pan en warm dit al roerend op. Wanneer de frambozen zacht beginnen te worden en meer pap wordt, dan haal je de frambozen door een zeef. Zorg ervoor dat je het sap opvangt en dat uiteindelijk alleen de pitjes in de zeef overblijven. Vervolgens zet ik het sap nog even op het vuur om dit nog wat dikker te koken. Zodra de saus wat begint te verdikken, haal je dit van het vuur en blijf je roer. Giet vervolgens als het iets is afgekoeld de saus over de cheesecake. Leg de cheesecake weer in de koelkast om 2 uur met de frambozensaus op te stijven.

6. Klop de slagroom op met de poedersuiker en vanillesuiker. Rasp wat witte chocolade. De taart kun je geheel garneren zoals je zelf wil. Ik heb lekker veel frambozen boven op de taart gedaan met toefjes slagroom aan de zijkant en in het midden. Op het laatst heb ik nog wat witte chocolade eroverheen gestrooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *