Hazelnoot brownie met banaan

Brownies horen voor mij aan de buitenkant wat knapperig en meer cake te zijn en aan de binnenkant nog wat smeuïg. Met dit recept is dat goed gelukt. Van Kroon op het werk kreeg ik de foodiebox herst met daarin de nieuwe hazelnootpasta van Bonne Maman en heerlijke bananen van I AM organic. Daar moest ik gewoon een brownie van maken. De hazelnootpasta is trouwens echt hemels en past perfect bij een brownie.

De brownie is makkelijk om te maken en de bananen geven een lekkere zoete smaak af. Een mooie combi met het chocola en de hazelnootpasta. Tevens zijn er verse hazelnoten toegevoegd voor een lekkere extra hazelnoten bite.

Liever een ander toetje maken met chocola? Neem dan vooral een kijkje bij deze chocolade cheesecake met kersen, klik hier.

Bereiding

1. Warm de oven voor op 175 °C en leg alvast bakpapier in de brownievorm.

2. Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Dit doe je door de boter en chocolade in een glazen kom op een pan met net niet kokend water te zetten.

3. Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in een kom en klop deze zo een 5 tot 10 minuten op totdat het luchtig is.

4. Prak de bananen fijn en voeg toe aan de opgeklopte eieren. Klop dit even mee.

5. Voeg vervolgens de gesmolten chocola toe en meng dit goed erdoorheen.

6. Doe hier de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij en meng tot een dikkig en smeuïg beslag.

7. Sla de hazelnoot een beetje stuk met en vleeshamer of een deegroller. Voeg toe aan het beslag en roer erdoor.

8. Doe de helft van het beslag in de brownievorm. Smeer hier de hazelnootpasta overheen en giet vervolgens de andere helft van de brownie hierover.

9. Zet de brownie in het midden van de oven en bak voor 40 minuten. Laat de brownie goed afkoelen voordat je deze snijdt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *