Sundae ijs met aardbeiensaus en chocola

Op instagram gaat een makkelijk ijs recept de ronde waarbij je alleen maar gebruik hoeft te maken van slagroom en gecondenseerde melk. Hoe makkelijk en lekker is dit? Hiermee moest ik natuurlijk mijn eigen versie van maken. Kennen jullie die Sundae ijsjes van de McDonald’s? Met heerlijke aardbeiensaus en van die hazelnootstukjes. Deze kun je heel simpel zelf maken! Als toevoeging heb ik nog chocoladedruppels toegevoegd.

Bij de zorgboerderij De Marsen heb ik verse slagroom gehaald. Thuis kwam ik erachter dat ik per ongeluk een potje slagroom en crème fraîche heb gehaald. Ach waarom zou ik dit gewoon niet erbij toevoegen? Op aanraden van mede foodies kon dit ook en blij dat ik dit heb gedaan! Erg lekkere combi van zoetig en een wat meer frisse smaak.

De aardbeiensaus kun je zelf simpel maken met wat geleisuiker. Deze saus kun je lekker bewaren in de koelkast in een afgesloten pot en kun je ook als jam gebruiken. Scheelt weer potten jam kopen en tevens heerlijk vers!

Wil je toch liever een ander romig toetje? Probeer dan eens deze perziken tiramisu! Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snij de kroontjes van de aardbeien af en snij de aardbeien doormidden. Doe de aardbeien in een pannetje met het citroensap en de geleisuiker. Breng vervolgens aan de kook. Zodra de aardbeien wat zachter worden, zet dan het vuur zacht. Laat het geheel zo 15 minuten pruttelen. Zet vervolgens het vuur uit om af te koelen.

2. Giet de slagroom in een mengkom samen met de gecondenseerde melk en het merg van een vanillestokje. Klop dit zo een 4 minuten op totdat het lobbig begint te worden.

3. Voeg de crème fraîche toe en klop nog even 2 minuten mee. Voeg de chocoladedruppels toe en roer er doorheen.

4. Giet de helft van het ijs in een bak. Doe hier 2 eetlepels van de aardbeiensaus over. Voeg vervolgens de andere helft van het ijs toe. Verdeel weer wat van de aardbeiensaus over het ijs. Bewaar de rest van de saus in een afgesloten bak in de koelkast.

5. Strooi wat nougatine erover en schuif de bak in de vriezer. Laat dit een nachtje zo staan. Serveer de volgende dag het ijs met wat extra aardbeiensaus, nougatine en eventueel verse aardbeien. Je kunt zelf wat extra verse slagroom erbij serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *