Chocolade ganache taartje met kersen

Een simpel en heerlijk taartje gemaakt van chocolade ganache en kersen. Wanneer je dit taartje in de ochtend maakt, heb je er in de avond veel plezier van. Want wat is deze combinatie gruwelijk lekker! Voordeel is ook nog eens dat je niet uren in de keuken hoeft te staan om dit taartje te maken.

Voor dit gebak maakte ik gebruik van de taartbodem van Jos Poell. Met kerst ben je altijd zo druk in de weer, dat dit ideaal is voor het dessert. Vervolgens vul je de taartbodem met wat van de kersen van de taart & vlaaifruit van HAK. Gevolgd door een topping van zelfgemaakte chocolade ganache.

Chocolade ganache is helemaal niet lastig om zelf te maken. Je moet alleen de juiste verhoudingen aanhouden. Dit zijn de volgende verhoudingen:

  • 100 gram pure chocolade en 100 ml slagroom
  • 150 gram melkchocolade en 100 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade en 100 ml slagroom

Maak het taartje af met slagroom en versiersels en je hebt een feestelijk taartje voor de kerst. Wil je liever een ander makkelijk toetje maken? Kijk dan eens naar deze plaattaart met room en rode bessensaus, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Breek de chocolade in brokjes en leg in een diepe kom.

2. Doe de slagroom met de honing in een pannetje en verwarm tot de room begint te koken.

3. Giet de slagroom meteen bij de chocolade en begin te roeren totdat alle chocola is opgenomen.

4. Voeg de roomboter toe en roer totdat deze helemaal is gesmolten. Laat de ganache 5 minuten wat afkoelen.

5. Vul ondertussen het taartje met ongeveer de helft van het blikje met de kersen.

6. Giet en verdeel met een lepel de ganache over de kersen. In principe kun je het taartje na een uur al eten. Laat even afkoelen voordat je de slagroom erop doet.

7. Doe de slagroom met de poedersuiker en vanillesuiker in een kom en klop op tot een stevige massa. Spuit wat op de taart en versier met de overgebleven kersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *