Geitenkaas en spekjes, heerlijk met iets zoets erbij. Echt genieten! Deze smaakvolle open pastei is simpel te maken, want met Pasen wil je snelle en lekkere hapjes op tafel toveren. Voor dit recept is dan ook kant en klare bladerdeeg gebruikt. Neem wat verse geitenkaas en verkruimel dit met een vork en voeg wat tijm toe. Mijn schoonmoeder maakt een keer iets soortgelijks met vijgenjam, dus dit moest ik er natuurlijk in verwerken. Een keer wat anders dan honing en een mooie tegenhanger voor de zoutige spekjes.

Liever een vegetarisch? Laat dan de spekjes weg en voeg wat geroosterde pijnboompitjes of walnoten toe. Je kunt zelfs kiezen voor helemaal plantaardig door de geitenkaas te vervangen door de Greek White van Violife. De Greek White komt voor mij echt dicht bij de smaak van geitenkaas. Smeer het bladerdeeg vervolgens in met wat plantaardig olie in plaats van ei.

Zoek je meer inspiratie voor de Pasen? Kijk dan hier voor meer smaakvolle recepten. Hier vind je meer recepten van hartig tot zoet.

Bereiding

1. Zorg ervoor dat het bladerdeeg is gesmolten en verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Bak de spekjes krokant in een beetje olijfolie.

3. Verkruimel de geitenkaas en rips de tijmblaadjes van het takje. Meng dit met de geitenkaas.

4. Smeer het bladerdeeg in met vijgenjam. Vouw alleen de randjes (ongeveer 0,5 cm) naar binnen. Vul de bovenkant verder met wat geitenkaas en spekjes.

5. Besmeer de buitenkant van het bladerdeeg met wat geklutst ei en schuif midden in de oven om in 20 minuten af te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *