Tiramisu, maar dan met perzik en bourbon. Dit recept is bij toeval ontstaan. Vandaag is de dag dat ik in samenwerking met andere foodies iets ga posten over wilde bloemen. Erg mooi hoe bloemen een toevoeging kunnen zijn voor de foto’s! Maar goed, terug naar de tiramisu. In de tuin heb ik een perzikenboom staan die elke lente mooi opbloeit, maar waar helaas geen vruchten meer aan groeien. Graag wilde ik hier iets mee maken. Gisteren twee keer gebakt voor hetzelfde recept en beiden mislukt. Dus moest ik het doen met wat ik in huis had.

Ik was met een lactosevrije baksel bezig en had hiervoor slagroom van soja gemaakt. Dit kon ik mooi nog gebruiken. Gelukkig had ik ook mascarpone in huis en de bourbon van de drunken monkey bread, klik hier voor het recept van de monkey bread. Tijd voor tiramisu! Wat is dit lekker zeg! De perziken in combinatie met de lange vingers in bourbon en de chocoladedruppels bovenop: hemels! En achteraf ben ik blij dat mijn baksel mislukt was, want dit is vele malen lekkerder. En als pluspunt: dit is erg makkelijk te maken! Laat die zomer maar komen, dan kunnen we heerlijk aan de perzik tiramisu.

Bereiding

1. Klop in een kom met de poedersuiker en vanillesuiker de slagroom op. Klop in een andere kom even de mascarpone op met de witte basterdsuiker en vanille suiker.

2. Doe een grote perzik of twee kleinere perziken in een blender en blend dit tot een puree. Giet dit bij de slagroom en meng goed erdoor heen. Schep vervolgens de slagroom bij de mascarpone in delen en meng dit goed erdoor.

3. Giet een klein laagje bourbon in een kom of diep bord. Dip één kant van de lange vingers even in de bourbon en leg in de schaal.

4. Doe de helft van de mascarponeroom over de lange vinger. Maak vervolgens nog een laag van de lange vingers hierop en giet hierna de volgende laag mascarponeroom overheen.

5. Snij de perziken door de helft en vervolgen in plakjes. Verdeel over de bovenkant. Strooi wat chocoladedruppels en amandelschaafsel over de perziken. Leg de schaal in de koelkast en laat het 6 tot 8 uur opstijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *