Zondag 9 mei is het Moederdag en dan gaat er niets boven een goed ontbijt. Deze scones zijn makkelijk te maken voor de vaders en kids. Heerlijk met een zelfgemaakte cream van roomkaas en witte chocolade. De roomkaas is helaas niet lactosevrij, maar de scones wel. Mijn zoontje heeft misschien een koemelkallergie en wat ben ik dan blij met de producten van Blue Band! De scones heb ik onder andere gemaakt met de margarine van Blue Band en sojamelk. In plaats van de roomkaas krijgt mijn zoon een scone met Blue Band Goede Start! en lekker een klodder frambozenjam. Helemaal plantaardig en Blue Band Goede Start! bevat ook nog eens 8 vitamines.
Voor de mama’s, papa’s en kids zonder allergieën is de witte chocolade roomkaas in combinatie met frambozenjam zeker aan te raden. Heerlijk warm uit de oven en meteen eten. Comfort food als ontbijt wat wil je nog meer? Mochten er geen allergieën voorkomen, dan kun je de sojamelk vervangen door gewone melk.
Wil je toch liever iets anders maken? Of juist iets erbij? Neem dan een kijkje bij mijn ontbijtrecepten, klik hier voor de link.
Bereiding
1. Klop de slagroom op met de poedersuiker en vanillesuiker. Klopt de roomkaas in een andere kom op met de poedersuiker. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en wentel goed om totdat alles is opgenomen.
2. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe dit door een kom of pannetje bovenop een grote pan met een laagje water te zetten. Breng het water aan de kook en smelt vervolgens de witte chocolade in de kom. Je kunt de chocolade ook laten smelten in de magnetron. Voeg de gesmolten chocola bij de roomkaas en roer dit er goed doorheen. Laat het geheel op kamertemperatuur staan en begin met de scones.
3. Voeg alle droge ingrediënten voor de scones in een kom en meng even goed. Doe hier de boter van Blue Band in blokjes bij en meng dit in een keukenmachine totdat de boter helemaal erin is verkruimeld.
4. Giet de sojamelk eraan toe en kneed tot een deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten en verwarm ondertussen de oven voor op 180 C°.
5. Rol het deeg uit en vervolgens kun je hier rondjes uitsteken. Hoe dikker het deeg is uitgerold, hoe hoger de scones. Zelf vind ik het lekkerder als ze wat breder zijn en niet al te hoog, want je moet ze nog wel kunnen eten. Het deeg moet dan ongeveer een dikte hebben van 1 à 1,5 cm. Hier heb ik 8 scones uitgehaald.
6. Leg de scones op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de bovenkant met wat sojamelk en schuif in de oven. Bak de scones in 15 à 20 minuten gaar totdat ze goudbruin zijn. Serveer de scones met de witte chocolade roomkaas en frambozenjam. En vergeet natuurlijk niet Blue Band Goede Start!