Aardbeien-Mascarponetaart met Speculoos

Een aardbeientaart met Mascarpone en Speculoos, klinkt goed toch? En dat is het ook zeker! Aan dit taartje is witte chocolade toegevoegd voor de binding waardoor gelatine niet nodig is. De witte chocolade geeft het taartje iets zoets en er zijn verse gepureerde aardbeien toegevoegd. Hierdoor heb je niet veel suiker nodig voor de taart.

Een tijdje geleden ontving ik een mooie foodybox van Kroon op het werk. Hierin zaten mooie rode volle aardbeien van Inspire in. Deze aardbeien zijn heerlijk zoet van smaak en ideaal om een taart mee te maken. Niet alleen in de taart zitten aardbeien verwerkt, maar bovenop de taart heb ik nog verse aardbeien toegevoegd. Dit maakt het taartje helemaal af!

Voor deze taart heb ik gebruik gemaakt van Mascarpone. Je kunt natuurlijk ook roomkaas gebruiken. Zelf vind ik Mascarpone in combinatie met de witte chocolade en aardbeien iets beter passen. Dit maakt het wat luchtiger dan een roomkaas. Voor de bodem heb ik gebruik gemaakt van Speculoos door deze eerst te verkruimelen en met gesmolten boter een bodem te vormen. Dit is dan ook een makkelijk taartje, want hij hoeft de oven niet in! Even een dagje in de koelkast goed opstijven en aansnijden maar.

Maak daarom het taartje een avond van tevoren en laat het een avond opstijven, dan kun je de dag erna er meteen van genieten. Tevens ideaal voor moederdag.

Liever een andere taart maken? Probeer dan deze witte chocolade cheesecake met frambozen, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Maal de Speculoos fijn in een keukenmachine. Smelt boter in een pan op een laag vuur en voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng de boter er goed doorheen. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk de onderkant plat met een lepel of schone vlakke hand. Leg dit even in de koelkast.

2. Klop de slagroom op met de poedersuiker en vanille suiker. Klop de Mascarpone met de suiker. Voeg de slagroom bij de Mascarpone en spatel dit erdoorheen tot een glad beslag.

3. Doe de aardbeien in een blender en maal tot aardbeienpulp. Giet bij het Mascarponemengsel en meng er goed doorheen.

4. Smelt de witte chocolade au bain marie. Doe hiervoor de witte chocolade in een kom die past op een pan. Giet een laagje water in de pan en verwarm dit. Doe de kom met chocolade op de pan en roer in de chocolade totdat deze is gesmolten.

5. Haal de kom van de pan en voeg de witte chocolade toe aan het roomkaas- en slagroommengsel. Spatel dit er goed doorheen.

6. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat dit voor 8 uur opstijven in de koelkast.

7. Maak de taart de volgende dag af door hier aardbeien in plakjes op te leggen en voeg eventueel toefjes slagroom toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *