Mijn idool qua koks: Gino D’acampo! Deze glutenvrije chocolade taart komt uit zijn kookboek ‘De Italiaanse bakker thuis’. Ik heb deze taart met een twist gemaakt door er een topping van mascarpone op te doen. De combinatie van zoete chocolade met iets romigs maakt deze taart helemaal af.

Bereiding

1. Warm de oven voor op 180 °C en vet een springvorm (23 cm doorsnee) in met boter.

2. Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Dit doe je door de boter en chocolade in een glazen kom op een pan met net niet kokend water te zetten. Goede tip van Gino: zorg ervoor dat het water de bodem van de schaal niet raakt. Anders wordt de chocolade bitter.

3. Splits de eieren in dooiers en eiwitten. Houd de eiwitten apart en klop de eidooiers met de poedersuiker in een andere kom luchtig.

4. Klop in weer een andere kom de eiwitten tot een stevig schuim.

5. Doe vervolgens de gesmolten chocolade bij de eidooiers en roer door elkaar. Voeg het amandelmeel toe en meng dit door elkaar. Spatel hierna het eiwitschuim er doorheen.

6. Giet het beslag in de springvorm en zet de taart in het midden van de oven. Bak de taart voor 25-30 minuten in de oven.

7. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Ondertussen kun je de mascarpone topping maken. Giet de slagroom in een kom met een eetlepel suiker en vanillesuiker en klop de slagroom stijf op.

8. Doe de mascarpone in een andere kom en roer de mascarpone goed los tot een crème. Voeg vervolgende de slagroom bij de mascarpone en spatel alles goed er doorheen.

9. Smeer het mengsel uit bovenop de taart en zet de taart in de koelkast voor een uur voordat je deze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *