Welkom op mijn foodblog happily after food

Happily After food een grappige woordspeling met happily ever after, want eten maakt immers gelukkig. Voor iedereen is de beleving van eten anders, maar voor mij is eten vooral genieten, gezelligheid en verbondenheid. Ik zal me even voorstellen: ik ben Roos (32), woon in Amsterdam met mijn partner en zoontje Levi (2).

Koken en eten is altijd al mijn passie geweest en van kinds af aan was ik al vaak in de keuken te vinden. Al heel wat jaren wil ik iets doen met mijn recepten en mijn afgeronde journalistiek studie. Echter door geheel ander werk en de komst van mijn zoontje is het er nog niet van gekomen. Nu mijn zoontje wat ouder is en ik hem wil leren om zijn dromen waar te maken, vond ik dat ik de stap moest wagen! Het wordt tijd dat mijn passie werkelijkheid wordt en dat ik dit aan mijn kind kan meegeven.

Zoals eerder aangegeven staat lekker eten voor mij gelijk aan genieten, gezelligheid en verbondenheid. Dat hoop ik ook met deze foodblog bij jullie te bereiken. We leven tegenwoordig in een samenleving waar iedereen een mening heeft, maar waar die mening ook zorgt voor verdeeldheid. Met deze foodblog wil ik laten zien dat we juist van elkaar kunnen leren en dat het belangrijk is om van de kleine dingen te genieten. En dit kan uiteraard met koken en samen eten. 

De foodblog bestaat daarom uit flexitarische en smaakvolle gerechten van over de hele wereld en bevat ook recepten waar ik producten vervang voor de personen die geen lactose of gluten mogen, die vegan of vegetarisch zijn. Kortom ik wil niet in hokjes denken (zo ben ik ook totaal niet opgegroeid), maar eten aanbieden voor iedereen. Daarom ga ik proberen voor jullie alternatieven te bedenken bij de recepten die ik ga delen.

Het zijn vooral heerlijke recepten vol smaak, omdat ik zelf gek ben op kruiden en lekkere geuren. Vandaar ook de naam Happily After Food, want eten moet alle zintuigen prikkelen en je een gelukzalig gevoel geven. Dus welkom allemaal op mijn foodblog. Ik hoop vooral dat jullie net zoals ik genieten van het eten en hier inspiratie op doen.

PS: In de recepten geef ik een benadering van wat er in de gerechten moet, maar schroom niet om deze ingrediënten aan te passen naar eigen smaak! Mijn advies is altijd om tussendoor te proeven. Smaken verschillen: de één houdt van scherp eten, de ander meer van zoet of juist kruidig.