Valentijnsdag staat bijna voor de deur! Ga jij nog iets geven aan iemand? Of doe je niet mee met deze hype? Deze taart doet het in ieder geval altijd goed met of zonder Valentijn. De combinatie van chocola en kersen is altijd heerlijk en graag wilde ik hier een taart van maken. Als basis voor de taart heb ik gebruik gemaakt van Lotus koekjes. Met daarbovenop een chocolade cheesecake met zelfgemaakte kersenvulling. Wat is deze combi hemels! Daarnaast is deze taart heel simpel te maken.

In de avond maak ik alvast de chocola met de cheesecake en laat dit een avond opstijven. In de ochtend maak ik dan de kersen. De vulling is helemaal niet moeilijk om te maken. Wat het wel moeilijk maakt, is het wachten totdat je hiervan kan smullen zolang de taart in de koelkast staat op te stijven. Maar het is het allemaal waard!

Bereiding

1. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Hak de Lotus koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een pan op een laag vuur en voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels. Meng de boter er goed doorheen. Doe de koekkruimels in de springvorm en druk de onderkant plat met een lepel of schone vlakke hand. Leg dit even in de koelkast.

2. Doe de roomkaas in een kom en voeg de suiker toe. Klop de roomkaas op tot een glad en smeuïg mengsel. Klop in een andere kom de slagroom op met de poedersuiker en vanille suiker. Voeg de slagroom bij de roomkaas en spatel dit erdoor tot een glad beslag.

3. Smelt de chocolade au bain marie. Kook hiervoor een laagje water in de pan en leg de kom met de chocolade hier bovenop. Roer in de chocolade totdat deze is gesmolten. Haal de kom van de pan en laat het heel even afkoelen (niet te lang, want anders stolt het weer!). Voeg de chocolade toe aan het roomkaas- en slagroommengsel. Spatel dit er goed doorheen.

4. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat dit voor 8 uur opstijven in de koelkast.

5. Ontpit de kersen. Doe de kersen, water, suiker en vanillesuiker in de pan en warm deze al roerend op tot het kookt.

6. Maak een papje van de Maizena, water en citroensap. Giet dit bij de kersen en roer er goed doorheen. Breng weer aan de kook en laat het vervolgens zachtjes 5 minuten doorkoken. Laat het hierna 20 minuten afkoelen.

7. Giet vervolgens als het iets is afgekoeld de saus over de cheesecake. Leg de cheesecake weer in de koelkast voor 2 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *