Ok volgens mij zegt de foto en de titel al genoeg toch? Alhoewel lactosevrij misschien niet heel aanlokkelijk klinkt, maar ik kan je vertellen dat ik weinig verschil proef! Ze waren net zo fluffy en heerlijk zoet van smaak. Voor de zoetigheid in de pancakes heb ik een banaan gebruikt en de melk heb ik vervangen voor sojamelk. Wil je toch gewone melk gebruiken? Dan kan dat ook. Je gebruikt dan dezelfde hoeveelheden.

Voor wat betreft de chocoladesaus. Deze kun je zelf maken of er bestaan ook lactosevrije chocoladesauzen. Wil je het zelf maken? Klik dan hier voor een recept van lactosevrijeten.nl.

Bereiding

1. Doe de banaan in een diep kom en prak deze tot een puree. Voeg de 2 eieren toe en kluts alles goed door elkaar

2. Giet de sojamelk erbij en de twee eetlepels sojayoghurt. Meng alles weer goed door elkaar.

3. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Roer dit goed erdoorheen en voeg tot slot de rozijnen toe. Het beslag is goed als dit wat dikkig is.

4. Zet ondertussen de kersen met wat vocht zachtjes op het vuur, terwijl je de pannenkoeken gaat bakken.

5. Giet wat olijfolie in een koekenpan en doe ongeveer een soeplepel van het beslag in de pan.

6. Wacht totdat in de bovenkant wat bubbeltjes ontstaan en controleer zelf ook even of de pancake van onderen goed gaar is. De kleur moet goudbruin zijn.

7. Draai vervolgens de pancake om en laat dit nog 1 à 2 minuutjes bakken, totdat deze kant ook goudbruin is.

8. Serveer de American pancakes op een bord met de kersen en chocoladesaus erop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *