Het is nationale pannenkoekendag! Tijd dus voor heerlijke pannenkoeken en een keer een ander soort pannenkoeken. Deze pancakes zijn heel simpel gemaakt met volkorenmeel, bakpoeder en soja drink rode vruchten. Ze zijn nog eens lactosevrij en vegan ook! En heerlijk dat ze waren. Door de sojamelk met rode vruchten smaken de pancakes lekker zoetig en fruitig. Hierbij past natuurlijk vers fruit. Ik heb gekozen voor appeltjes in kaneel en agavesiroop en aardbeien. Even wat (Maple)ahornsiroop eroverheen en smullen maar!

Natuurlijk kun je ook de sojamelk vervangen door een drinkyoghurt rode vruchten gemaakt van melk. En de agavesiroop kun je ook vervangen door honing. Beiden zijn hemels lekker! Ben je niet echt fan van appels of aardbeien, vervang het fruit gerust door ander fruit. Denk aan bramen, frambozen of peer.

Wil je liever pannenkoeken maken met warme kersen, rozijnen en chocolade? Klik dan hier voor het recept.

Bereiding

1. Schil de appel en snij in blokjes. Doe de blokjes in een kom en voeg het kaneel en agavesiroop toe. Snij ook alvast de aardbeien door het midden.

2. Voeg de volkorenbloem toe aan een diepe kom en mix hier het bakpoeder doorheen. Giet de rode vruchten sojamelk er langzaam bij en roer goed met een garde.

3. Doe een beetje boter in de pan. Als de boter is gesmolten, voeg dan wat van het beslag in de pan. Zorg ervoor dat het vuur middelhoog staat.

4. Bak de pannenkoek 1 à 2 minuten aan een kant. Wanneer er wat gaatjes ontstaan bovenop, kun je de pancakes omdraaien.

5. Serveer de pancakes met de appel, aardbeien en (Maple) ahornsiroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *