Wie droomt er nu niet van een hele grote muffin met chocola en karamel met Pasen? Nog wat extra chocoladesaus en karamel erbij en je bent in heaven toch? Je raadt het misschien al: ik heb hier een recept voor je! Wat is deze muffintaart heerlijk. Lekker met stukjes chocola erin verwerkt en aan de karamel heb ik nog wat zeezout toegevoegd. Bij het serveren heb ik nog eens extra een karamel- en chocoladesaus gemaakt om het helemaal een quilty pleasure te maken. Een echte chocolade muffin karamel feest. Ik moet nu echt op mijn coronakilo’s passen!

In deze taart is yoghurt verwerkt. Wil je de taart lactosevrij hebben, dan kun je de yoghurt vervangen door bijvoorbeeld sojayoghurt en de boter door plantaardig boter. De slagroom vervang je door sojaroom.

Liever toch kleinere muffins? Probeer dan deze muffins met aardbeiencrème. Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Doe de suiker in een hoog pannetje met het water. Breng aan de kook en roer af en toe. Wanneer het suiker is gesmolten en bruin wordt, zet dan het vuur zacht. Giet de slagroom erbij (pas op kan erg spetteren en schuimen, maar dit is normaal!). Blijf goed door roeren. Wanneer de slagroom goed is opgenomen door de saus, zet dan het vuur uit en voeg de boter toe. Roer dit er doorheen totdat het gesmolten is. Zet de karamel op zij om wat af te koelen.

2. Verwarm de oven voor op 150 C° en vul een springvorm van 18 cm met bakpapier.

3. Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en het zout toe aan een kom en meng deze ingrediënten door elkaar.

4. Smelt de boter op zacht vuur en laat vervolgens even afkoelen. Doe de eieren, yoghurt in een andere diepe kom en klop alles goed op. Voeg vervolgens de boter erbij en klop nog even mee.

5. Voeg vervolgens de gemengde bloem toe aan de andere kom met de eieren en yoghurt. Roer de bloem goed door het beslag heen totdat er een glad en stevig beslag ontstaat. Giet dan de karamel erbij en meng door het beslag totdat  dit is opgenomen. Voeg vervolgens de chocoladedruppels toe en roer door het beslag.

6. Vul de springvorm met het beslag en zet midden in de oven. Bak het taartje 60 minuten. Zet de oven uit wanneer de taart klaar is, maar laat het taartje nog in de oven staan met de deur op een keer voor 10 minuten.

7. Maak weer een karamelsaus zoals bij stap 1. Voor de chocoladesaus gaat de slagroom en chocola in een pannetje. Zet op middelvuur en laat de chocola smelten door goed te roeren. Zodra alle chocola is opgenomen door de slagroom, is de saus klaar.

8. Besprenkel de muffintaart met nog wat chocola en karamel en serveer wat van het saus er los bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *