Quiche met courgette en pesto

Quiches zijn erg simpel om te maken en je kunt hiermee variëren met groentes. In dit geval wilde ik er een heerlijke kruidige en knoflooksmaak aan geven en heb daarom een pesto erbij gemaakt. Bovendien wie is er nu niet dol op pesto? Heerlijk in combinatie met courgette en tuinerwten.

Voor de quiche heb ik gebruik gemaakt van een hartige taartdeeg en voor de vulling eieren, crème fraîche en kaas. Hier mag natuurlijk niet de Parmezaanse kaas vergeten worden, want dit is een top combinatie met de groene pesto. De groente bak ik even kort met de pesto en als toefjes op de quiche voeg ik wat pesto toe. Zo zorg je ervoor dat de quiche niet door de pesto wordt overheerst, maar net die lekkere subtiele smaak heeft.

Ten slotte voeg ik aan dit gerecht een frisse salade toe en doordat ik wat pesto overhad, maakte ik hier lekkere geroosterde broodjes bij. Een echte goed vullende avond maaltijd zo.

Liever een quiche met wat vlees? Kies dan deze Hollandse quiche met spekjes en Hollandse groente, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Ontvel de knoflook en snij in grove stukken. Rooster de pijnboompitten even in een koekenpan totdat de pijnboompitten goudbruin kleuren.

2. Stop de knoflook, pijnboompitten, basilicum, bijna de helft van de geraspte Parmezaanse kaas (20 gram) en een flinke scheut olijfolie in een keukenmachine. Voeg een snufje zout toe. Pureer het geheel tot een pesto waarbij er nog best wat stukjes in mogen zitten. Mocht je het nog wat droog vinden, giet gerust wat olijfolie toe.

3. Zet de oven aan op 220 C°.

4. Snipper en snij een ui. Snij de courgette in plakjes.

5. Giet wat olijfolie in een hapjespan of koekenpan en voeg de ui toe. Bak totdat deze glazig ziet.

6. Doe hier de courgette bij en de tuinerwten. Bak 5 minuten en voeg dan de pesto toe. Meng alles goed.

7.Vet de quichevorm in met boter. Bedek de quichevorm met het deeg. Prik wat gaten in de onderkant met een vork. Strooi het paneermeel over de bodem en verspreid dit over het deeg.

8. Doe de eieren in een kom en klop dit een beetje op. Voeg vervolgens de crème fraîche toe en meng dit met de eieren tot een glad mengsel. Voeg de overige geraspte Parmezaanse kaas en gratin kaas toe aan het eiermengsel. Eventueel kun je nog wat peper en zout voor de smaak toevoegen.

9. Verdeel de courgette en tuinerwten over de bodem. Giet het eiermengsel eroverheen. Leg met een klein lepeltje wat dotjes pesto verspreid op de quiche.

10. Schuif de quiche in de oven en bak 35 à 40 minuten totdat de binnenkant gaar is. Begint de bovenkant erg donker te kleuren? Leg dan de laatste 10 minuten een stuk aluminiumfolie over de quiche heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *