Een gezonde quiche bestaat die wel? Ja natuurlijk! Laat het taartdeeg weg en je hebt een heerlijke eierquiche. In dit geval heb ik er cherrytomaatjes bij gedaan met mozzarella en Prosciutto. Voor de flexitariërs en vegetariërs kun je natuurlijk de Prosciuttio ook gewoon weglaten. Klop de eieren lekker goed op met wat kruiden. In dit geval heb ik gekozen voor dille en bieslook, omdat ik die nog in huis had. Maar met basilicum erdoor is ook echt heerlijk!

Dit gerecht is simpel voor in de ochtend bij een Paasontbijt. Even de eieren klutsen, voeg dit bij de cherrytomaatjes, mozzarella en Prosciutto en de ovenschaal kan zo de oven in. Je hoeft hier verder niks meer voor te doen, dan alleen de ovenschaal er weer uithalen. Snel en makkelijk toch?

Zoek je meer inspiratie voor de Pasen? Kijk dan hier voor meer smaakvolle recepten. Hier vind je meer recepten van hartig tot zoet.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 C° en vet een ovenschaal of quichevorm in.

2. Doe de eieren in een diepe kom en voeg de gesneden dille en bieslook toe met wat peper en zout. Kluts de eieren goed op.

3. Doe de cherrytomaatjes en de bolletjes mozzarella in de ovenschaal en giet hier de eieren overheen. Verscheur de Prosciutto in stukken en leg over het eiermengsel heen.

4. Schuif de eierquiche in het midden van de oven en bak de quiche gaar in 20 tot 25 minuten totdat de bovenkant goudbruin begint te worden. Het kan zijn dat de quiche er waterig uitziet. Dit komt door de mozzarella. Laat het 5 tot 10 minuten even staan in een uitgezette oven en dit droogt zo op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *