Hier word ik dus erg enthousiast van: pitabroden! En dan bedoel ik niet de pita’s die in de supermarkt liggen, maar heerlijke zelfgemaakte volle pitabroden. Dit recept is een mengeling van de dunne pita’s en een Turks brood. Voor mij hoort een pita zo te zijn. Heerlijk krokant van buiten en juist zacht van binnen. Proeven jullie de broodjes al? Ja? Dan moet je deze broodjes dus snel maken!

Het lijkt veel werk, maar deze pita’s had ik heel snel gemaakt en ze hoeven helemaal niet lang in de oven. Om het af te maken vul je ze lekker met falafel. Of lekker bij een borrel dippen in wat dipsauzen. Maar ze zijn echt hemels met shoarma, probeer eens deze lamsshoarma of deze kipshoarma.

Ga je ze vullen met shoarma en falafel? Snij dan de top van het pitabroodje af. Je hoeft dit dus niet te snijden aan de zijkanten. Wik het broodje een beetje open met een mes en vul het broodje. Dit is veel makkelijker eten. Jigal Krant legt dit hier in een filmpje uit.

Bereiding

1. Meng de bloem, suiker, zout, baksoda en gist door elkaar in een kom.

2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de olijfolie en water toe.

3. Kneed het deeg 5 minuten totdat dit elastisch is en een klein beetje plakt. Maak een bal van het deeg en bestrijk de kom en de bovenkant met wat druppels olijfolie. Laat het deeg afgedekt 90 minuten rusten.

4. Maak 6 bolletjes van het deeg. Leg ze op bakpapier op een rooster of bakplaat. Druk de bolletjes wat platter totdat je een dikke kleine pannenkoek krijgt (dikte ongeveer 2 cm). Leg een theedoek over de broodjes en laat nog 30 minuten staan.

5. Verwarm de oven 10 minuten voor op 250 C°. Druk de broodjes eventueel nog wat platter en breng ze wat in vorm. Leg het rooster of bakplaat midden in de oven en bak de broodjes af in 5 tot 7 minuten. De broodjes zijn klaar wanneer ze goudbruin en opgebold zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *