Iedereen kent het wel van het uitgaan: een vet broodje shoarma halen. Wat was dit heerlijk zeg. Voor mij is die tijd nu voorbij en zit ik in een andere fase met een kindje. Maar ik geniet nog steeds erg van een pita met shoarma. Alleen dan wel zelfgemaakt. Als je dit zelfgemaakt gerecht namelijk eet, dan wil je niet meer anders. Je proeft zo erg het verschil met de vette meuk die je anders altijd koopt. Deze pita met shoarma vult heerlijk en is nog redelijk gezond met de toegevoegde sla, koolsalade en zelfgemaakte knoflooksaus (klik hier voor de knoflooksaus). En de kip is natuurlijk gemarineerd met een eigen samenstelling van kruiden.

Voor een recept van een heerlijke dikke zachte pitabrood met een krokant jasje, klik dan hier. Deze pita’s zijn echt overheerlijk erbij! Wil je niet teveel poespas, omdat je een relax weekend wil met weinig gedoe? Koop dan heerlijke pitabroden bij de Turkse bakker.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 250 C° voor de pitabroden.

2. Doe de witte en rode kool in een kom. Meng in een andere kom de yoghurt met komijnzaad, citroen en appelazijn. Voeg de dressing bij de kool en schep goed om. Laat het geheel 30 minuten intrekken in de koelkast.

3. Snij de kippendijen in reepjes en haal zoveel mogelijk wit vet van het vlees.

4. Doe de paprikapoeder, cayennepeper, piment, gemalen gember, kaneel, komijnpoeder, kurkuma. chilivlokken, gedroogde tijm en gedroogde oregano in een diepe kom. Meng dit goed door elkaar. Voeg hier de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout aan toe en roer dit er goed doorheen.

5. Voeg de kip in de kom toe en hussel de marinade door het vlees. Leg dit in de koelkast en laat dit 30 marineren.

6. Snipper ondertussen een rode ui en snij een tomaat in stukjes.

7. Doe wat olijfolie in de pan en voeg de kipshoarma toe. Bak dit 7 à 10 minuten op totdat het vlees gaar is.

8. Bak de pitabroden in de oven in 5 à 7 minuten gaar. Snij de top van de pitabrood eraf en wik de pitabrood met een mes wat open. Niet  doorsnijden! Het is een broodje wat je namelijk moet vullen. Jigal Krant legt dit hier heel mooi uit.

9. Smeer de binnenkant van het brood wat in met knoflooksaus en eventueel wat sambalsaus. Vul de pita afgewisseld met wat sla, kool, ui, tomaat en vlees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *