Pasta is iets wat ik graag maak. Het kan namelijk heel simpel bereid worden en het is nog eens erg lekker ook! Zelf kom ik al 17 jaar in Italië. Elke jaar gaan wij wel een keer naar het land van de liefde, pizza’s en pasta. Ik heb dan ook heel lang gehad dat ik vond dat pasta’s echt zo gemaakt moeten worden zoals de Italianen dat doen. Totdat ik deze pasta proefde…Geen echte Italiaanse pasta, maar ow zo heerlijk! Deze smaken bij elkaar zorgen ervoor dat je alleen maar meer wil eten. Echte comfort food dus.

Bereiding

1. Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens aanwijzingen op de verpakking.

2. Marineer de kip met de paprikapoeder, komijnpoeder, cayennepeper, peper en zout. Doe wat olijfolie in een diepe (koeken)pan en voeg de kip toe. Bak de kip totdat deze mooi gaar is.

2. Snij ondertussen de ui in flinke blokken en snij de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook even mee met de kip.

3. Halveer de cherrytomaatjes en snij de champignons in plakjes. Voeg de tomaatjes en champignons toe aan de kip. Meng alles goed door elkaar en verwarm de tomaatjes en champignons 5 minuten mee.

4. Doe de crème fraîche bij het mengsel en roer er goed doorheen. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de rucola toe aan het kipmengsel en kook dit mee totdat het zacht is. Doe wat peper en zout erbij en proef of het mengsel op smaak is.

6. Tot slot kan de pasta bij de saus toegevoegd worden. Meng alles goed door elkaar totdat de pasta de saus goed heeft opgenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *