Ja mensen het is bijna weekend! En dat betekent weer tijd voor iets lekkers om te eten! Dit keer staan er krokante borrelkluifjes op het menu met een spicy bite. Het is belangrijk dat je voor dit gerecht wel het velletje van de kip haalt, anders krijg je van dat zachte vette vlees onder je laagje krokant en dat vind ik niet lekker. Of je moet ervan houden, dan mag je dit van mij eraan laten natuurlijk.

De borrelkluifjes heb ik in een beslag gedaan en even in wat olie gebakken voor een krokant laagje. Hierna heb ik ze in de oven gedaan om van binnen verder te garen. Wij hebben namelijk geen frituurpan en ik had weinig zin om onnodig veel olie in de pan te gooien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het alsnog te frituren.

Deze kip kun je eten bij een borrel of eet ze lekker met een frisse salade en wat friet. Kortom het is een echte vrijdagmiddag/avond maal.

Bereiding

1. Doe de bloem met het bakpoeder, soda, paprikapoeder, cayennepeper, chilivlokken, oregano, peper en zout  in een kom en roer even door elkaar.

2. Giet het water erbij en mix goed. Laat het beslag 20 minuten staan.

3. Haal het velletje en vet weg van de kip (of laat zitten als je hier fan van bent). Voeg de kip toe aan het beslag.

4. Verwarm de oven voor op 200 C°.

4. Giet de plantaardige olie of frituurolie in de pan. Leg de kip één voor één met een tang (pas op want het kan spetteren) in de olie. Keer na 2 minuten om en leg na weer 2 minuten de kip in een ovenschaal, wanneer het beslag (goud)bruin en krokant is.

5. Doe de ovenschaal midden in de oven en bak de borrelkluifjes nog 15 minuten tot ze van binnen gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *