Bietenrisotto met walnoten en Pecorino

Vandaag sneeuwt het, maar vorige week toen het zonnetje scheen heb ik deze heerlijke bietenrisotto gemaakt met walnoten en Pecorino kaas. Als het lente wordt, moet ik altijd aan bietjes denken. En van die rode kleur word je toch vrolijk? Even wat walnoten roosteren en wat Pecorino kaas door en over de risotto en de lente kan beginnen.

De risotto is op smaak gebracht met salie en lekker vegetarisch. De walnoten geven hier een bite aan het gerecht. Hierdoor mis je het vlees niet. Bietjes gaan tevens goed samen met feta- of geitenkaas en kun je eventueel vervangen door de Pecorino kaas. Zelf wilde ik blijven in de Italiaanse sferen en heb ik gekozen voor Pecorino.

Dit gerecht is heel simpel te maken, want de bietjes bak ik eerst even mee en laat ik vervolgens meekoken in het bouillon. Binnen 30 minuten kun je al dit gerecht op tafel hebben.

Liever een andere risotto en wat meer kidsproof proberen? Klik dan hier voor een romige risotto met doperwten en champignons.

Bereiding

1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Giet wat olijfolie in een diepe pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit even totdat de ui glazig ziet.

2. Voeg de bietjes toe en bak 5 minuten mee. Doe hier de risottorijst bij en bak even mee totdat de rijst glazig ziet.

3. Giet de witte wijn erbij en kook dit even in met de risotto. Snij de salie fijn en voeg toe aan de risotto.

4. Schep een paar grote lepels groentebouillon in de pan en laat de risotto dit opnemen. Het toevoegen van bouillon doe ik zo een 2 à 3 keer. Ik zorg dan elke keer dat de rijst net niet helemaal onder staat. Zodra de bouillon door de rijst is opgenomen, giet ik het volgende deel erin. Proef na 2 keer of de rijst al dente is.

5. Voeg eventueel wat gemalen peper toe en doe de geraspte Pecorino kaas erbij. Roer goed door de risotto.

6. Doe de boter bij de risotto en zet het vuur uit. Roer alles door elkaar totdat de boter is gesmolten.

7. Rooster kort de walnoten in een koekenpan en serveer over de risotto met wat extra geraspte Pecorino kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *