De volgende test voor de plantaardige boter van Flora Plant: hiervan heb ik een heerlijke kruidenboter gemaakt, gesmolten en gebruikt voor de champignons. Deze kruidenboter is recept van mijn roomboter kruiden-knoflookboter. Dus ik kon deze twee mooi vergelijken. Het resultaat: weinig verschil! Tenminste ik proefde zelf geen verschil. De plantaardige boter heeft ook een heerlijke romige botersmaak. Dit is dus een hele mooie vervanger van gewone boter.

Deze champignons zijn heerlijk als bijgerecht of je kunt ze serveren als tapas. Van de week laat ik nog enkele vegetarische tapas hapjes zien die je in het weekend kunt maken. Dan wordt de week zonder vlees toch een feestje?!

Mijn andere test voor de plantaardige boter, de crispy aardappelen met vegan chorizo en kaas vind je hier.

Bereiding

1. Doe de plantaardige boter in een diepe bord of kom en pers hier de knoflook boven uit.

2. Snij de peterselie fijn en voeg toe aan boter.

3. Doe wat zeezout erbij. Begin altijd met een klein beetje! Wanneer de kruiden-knoflookboter klaar is, proef dan of er genoeg zout in zit. Zo nee, dan kun je dit er altijd nog bij doen.

4. Prak met een vork de boter fijn en meng de knoflook en peterselie er goed doorheen. Het beste is om de boter buiten de koelkast 10 minuutjes te laten staan, dan gaat het prakken makkelijker.

5. Maak de champignons schoon en hol ze uit door de steeltjes eruit te halen. Gooi ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

6. Verwarm de oven voor op 200 C°.

7. Smelt de kruidenboter in een pan op zacht vuur. Laat de boter niet bruin worden. Dus voordat het laatste beetje boter is gesmolten, haal je de pan van het vuur.

8. Giet de boter over de champignons en hussel even goed door de boter heen. Vervolgens vul je de champignons met de kaas. Schuif de champignons in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten totdat de kaas is gesmolten en de champignons wat zachter zijn geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *