Crispy chicken fingers

Het EK voetbal is weer begonnen en dat betekent tijd voor heerlijke hapjes. Qua eten ben ik niet altijd echt Hollands, maar een bitterbal gaat er goed in. Echter met voetbal wil je natuurlijk iets simpels maken in plaats van bitterballen staan te draaien. Deze crispy chicken fingers zijn dan ook erg simpel! Net zo lekker als de KFC en je kunt dit in combinatie met veel andere hapjes serveren. Of doe er heerlijk wat patat bij met wat salade. Dip ze vervolgens lekker in een Whiskey-cocktailsaus of een chilisaus en de wedstrijd kan beginnen.

Wat maakt deze crispy fingers zo krokant? Voor deze chicken fingers heb ik gebruik gemaakt van panko. Panko is echt ideaal om de kip extra crispy te krijgen. Om de kip op smaak te brengen, voeg ik kruiden toe aan de bloemlaag. Je kunt hierin makkelijk variëren. Even de kip kort frituren in een wokpan en je bent klaar voor voetbal!

Deze kip katsu curry bowl is trouwens te lekker en net zo crispy als de chicken fingers. Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Doe bloem op een bord en voeg hier de knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, paprikapoeder en chilivlokken aan toe met wat peper en zout. Meng goed door de bloem. Doe op een ander bord 2 eieren en voeg nog een bord met de panko toe.

2. Verwarm alvast een diepe wokpan met flink wat olie, waar de kip in gefrituurd kan worden. Gooi een korrel panko in de olie om te kijken of ze genoeg borrelt. Doe de kip eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Pak de kip met een tang en laat het voorzichtig in de olie zakken. Wanneer de kip goudbruin wordt en naar boven komt drijven, dan is de kip gaar.

3. Serveer de chicken fingers met een whiskey-cocktailsaus en een chilisaus. Simpel te maken toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *