Deze Chinese bieslook pakketjes (Chinese chive pockets) een soort van grote platte dumplings, kwam ik tegen op Instagram. Ze zagen er zo heerlijk uit dat ik dit gewoon moest maken! En dit is nog niet eens zo heel moeilijk om te maken. Indien het deeg goed is bereid, is dit heel flexibel en makkelijk om te vullen met wat jij wil. Basis is in ieder geval Chinese bieslook en (mung bean thread) glasnoedels. Helaas was dit weekend de Chinese bieslook uitverkocht. Dus op aanrader van verkoopster bij de Aziatische supermarkt heb ik Chinese kool met lente-ui genomen. Mocht er dus geen Chinese bieslook op voorraad zijn, dan weet je hoe je dit kan vervangen.

Voor dit recept heb ik gekozen voor kipgehakt en ei, maar je kunt het natuurlijk ook vegetarisch of zelfs vegan bereiden door het vlees weg te laten. Klik hier voor een vegan versie en mijn inspiratie. Op basis van wat ik op internet heb gevonden, heb ik mijn eigen versie gemaakt van wat ik lekker vind als vulling. En gelukt zijn ze zeker!

Bereiding

 1. Doe de bloem in een diepe kom en meng het zout erdoorheen. Maak een kuiltje in het midden giet het warme water en de zonnebloemolie erbij.
 2. Kneed het deeg 10 minuten tot een mooie bal.
 3. Dek het deeg af met een theedoek of vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten staan.
 4. Terwijl het deeg aan het rusten is: snij de Chinese bieslook, of als je gekozen hebt voor de Chinese kool met lente-ui, in kleine stukken (niet helemaal fijn snijden). Snij de gember fijn.
 5. Breng water aan de kook en leg de glasnoedels in een kom. Giet het kokend water over de glasnoedels en laat dit zo 10 minuten zacht worden.
 6. Giet wat zonnebloemolie in de pan en voeg hier het kipgehakt aan toe. Bak dit rul.
 7. Voeg hier de gember, sojasaus en sesamolie aan toe met wat peper en zout.
 8. Doe de Chinese bieslook en de wortel julienne erbij en meng dit goed met het gehakt.
 9. Giet de glasnoedels af en giet er wat koud wat overheen, zodat de noedels niet gaan plakken. Voeg vervolgens de glasnoedels toe aan het kipgehaktmengsel en roer alles er goed door.
 10. Klop de eieren op. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de eieren hierin. Snij vervolgens het gebakken ei in reepjes en voeg dit toe aan het kip-bieslookmengsel.
 11. Maak 12 balletjes van het deeg. Doe wat bloem op de ondergrond waar je het deeg gaat uitrollen. En bestuif de bovenkant van het deeg ook met wat bloem. Rol het deeg uit tot een rond en soepel deeg.
 12. Doe 2 eetlepels vulling aan één kant van het deeg. De andere kant van het deeg schuif je over de vulling. Druk de uiteinde goed op elkaar.
 13. Giet een klein beetje olie in de pan en bak het pakketje totdat ze aan beiden kanten licht bruin gekleurd zijn. Serveer de pakketjes met zoete of pittige chilisaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *