Via Instagram lieten jullie weten dat jullie het recept van mijn kruiden-knoflookboter willen en die deel ik graag! Dit recept is zo makkelijk om te maken en zo overheerlijk. Altijd als ik deze boter maak, dan blijf ik ervan eten. Niet goed voor de kilo’s dus, maar ey op een cheat day mag dat toch?

Voor dit recept kun je voor een milde knoflooksmaak 1 teentje knoflook gebruiken. Houd je heel erg veel van knoflook? Een echte diehard? Doe er dan 2 teentjes bij. Ik zou niet meer voor 3 gaan, want dan overheerst het echt! Dan valt de romige smaak van de boter weg en proef je zelfs de kruiden niet meer.

Deze kruiden-knoflookboter is heerlijk met een warm stokbroodje uit de oven. Maar al eens bedacht om dit op een tosti te doen? Binnenkort zal ik mijn ultieme tosti/panini delen, maar voor nu eerst even een stokbroodje opwarmen.

Bereiding

1. Doe de boter in een diepe bord en pers hier de knoflook boven uit.

2. Snij de peterselie fijn en voeg toe aan boter.

3. Doe wat zeezout erbij. Begin altijd met een klein beetje! Wanneer de kruiden-knoflookboter klaar is, proef dan of er genoeg zout in zit. Zo nee, dan kun je dit er altijd nog bij doen.

4. Prak met een vork de boter fijn en meng de knoflook en peterselie er goed doorheen. Het beste is om de boter buiten de koelkast 10 minuutjes te laten staan, dan gaat het prakken makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *