Courgette is een veelzijdige groente waar je vele kanten mee op kan met koken. Door mijn reizen naar Italië ben ik deze groente echt gaan waarderen en erg lekker gaan vinden. Je moet dit wel op de juiste manier bereiden, want als de courgette te zacht wordt gekookt dan is het helaas niet meer lekker.

Om deze mooie groente meer naar voren te laten treden dit keer, heb ik ervoor gekozen een gevulde courgette met jullie te delen. Deze gevulde courgette heb ik met kerst gemaakt en viel erg in de smaak bij iedereen. Zelf vind ik het eigenlijk meer een zomers recept. Maar hey, dat kunnen we nu wel even gebruiken in deze lange donkere dagen toch? Deze courgette is heerlijk gevuld met een tomatensaus van pancetta, champignons en pijnboompitjes. Wat kaas eroverheen en zo de oven in!

Liever een vegetarische variant? Dat kan! Laat dan gewoon de pancetta eruit.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Snipper de ui en snij het knoflook fijn. Snij de pancetta in blokjes en snij de champignons.

3. Giet wat olijfolie in de pan en bak de pancetta krokant op. Voeg de pijnboompitjes toe en bak dit even kort mee.

4. Doe de ui, het knoflook en de champignons erbij en bak dit mee totdat de champignons wat zachter zijn.

5. Giet de tomatenblokjes met het sap erbij en voeg de basilicum, peper en zout toe. Breng het aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.

6. Snij ondertussen de courgettes in de lengte door het midden. Schraap de binnenkant met een kleine lepel eruit en voeg deze resten toe aan de tomatensaus.

7. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg de courgettes naast elkaar in de ovenschaal en vul de courgettes met de tomatensaus. Strooi de kaas eroverheen en plaats de courgettes in de oven met aluminiumfolie erover. Haal na 15 minuten het folie eraf en laat de courgettes nog 10 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *