Vis in masala

Iedereen kent de kip masala, heerlijk met roti. Maar wist je dat je ook vis masala kan maken? Erg simpel om te maken en zo heerlijk! Vooral in combinatie met witte rijst is dit een ideale combinatie. Voor mijn masala kruiden maak ik altijd gebruik van de kruiden van Nandan Surinami. Zelf vind ik dat deze kruiden bij de echte smaak van een Surinaamse masala komt. De geuren van een goede toko komen je tegemoet bij het koken. Om er echt een Surinaamse smaak aan te geven kun je een Madam Jeanette mee stoven voor een wat pittiger gerecht.

Voor deze vis masala heb ik gebruik gemaakt van Kabeljauw. Deze witvis vind ik top om mee te stoven en wordt heerlijk zacht. Ik snij hiervoor de kabeljauw in stukje en bak het kort en laat het vervolgens stoven in de saus. Het valt dan zacht uit elkaar. Wil je graag wat grotere stukken behouden? Doe de vis dan even door wat ei en bloem en bak dit even kort aan voordat je de vis mee laat stoven in de masala.

Bij deze vis masala heb ik apart spitskool met paprika gewokt met wat tomaten. Een goede combinatie bij de vis, maar je kunt ook bijvoorbeeld kousenband erbij stoven.

Wil je liever kip, dan vis? Maak dan deze broodjes kip masala. Zie hier het recept.

Bereiding

1. Snipper een grote uit en snij de knoflook fijn. Snij de tomaten in blokjes. Schil de aardappelen en snij in blokken.

2. Giet wat zonnebloemolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui even tot het glazig ziet.

3. Voeg vervolgens de masala toe met de tomaten, aardappelen en Madam Jeanette met wat peper en zout. Bak het geheel tot de tomaten zachter zijn geworden.

4. Giet het water erbij en gooi er een paar takjes selderij aan toe. Laat het geheel 15 minuten stoven.

5. Prak de aardappelen fijn met een vork of aardappelstamper en roer door de saus. Hier wordt de saus ook dikker van. Voeg eventueel nog wat water erbij als het te dik is. Voeg eventueel nog zout naar smaak aan toe.

6. Snij de vis in blokjes. Doe wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis een paar minuten.

7. Doe de vis bij de masala en laat het nog 5 minuten stoven. Serveer met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *