Gevulde puntpaprika met rijst

Puntpaprika is een ideale groente om te vullen. Je kunt ze in tweeën delen en per helft vullen of je kunt de paprika in zijn geheel uithollen en vullen. Allebei heerlijk! Dit keer heb ik voor een vegetarische variant gekozen en lekker gevuld met rijst, doperwten en champignons. Wil je liever wat vlees erdoor, dan kun je 300 gram rundergehakt toevoegen. Dit laatste is zeker een aanrader! Vervolgens wat kaas erover en het is genieten. Je kunt ook de kaas weglaten voor een vegan en lactosevrije variant.

Deze puntpaprika’s heb ik gehaald bij De Marsen in Landsmeer, een mooie zorgboerderij. Heerlijke verse groente en niet duur! Hier koop ik vaak mijn tomaten en dan zie je wat voor verschil dit is met de supermarkt. In de supermarkt vind ik ze toch altijd waterig.

Je kunt voor dit gerecht zelf eenvoudig een bouillon maken. Klik hier voor een recept van een bouillon. Sowieso is dit gerecht simpel te bereiden en staat binnen een uur op tafel.

Liever een ander vegetarisch gerecht met rijst maken? Kijk vooral dan eens naar deze pompoencurry, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Snipper en snij de ui en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij zowel de tomaten als champignons in blokjes.

2. Giet de olijfolie in de pan met een deksel. Fruit de ui en knoflook even en voeg dan de tomaten en champignons toe. Bak dit mee totdat de tomaten zacht zijn geworden.

3. Voeg de rijst toe en bak kort mee. Snij de munt en peterselie fijn. Giet dan de groentebouillon toe en doe de kruiden erbij met wat gemalen peper en de chilivlokken. Doe hier ook de tuinerwten erbij. Meng alles goed, zet het vuur zacht en doe de deksel erop.

4. Verwarm de oven voor op 200 C°. Snij ondertussen de puntpaprika’s in tweeën en haal de pitjes eruit.

5. Leg de puntpaprika’s in een ovenschaal en giet hier wat olijfolie over.

6. Wanneer de rijst het vocht heeft opgenomen en nog wat smeuïg is, vul dan de paprika’s met de rijst. Strooi de Perrano kaas en Pecorino kaas erover.

7. Doe aluminiumfolie over de ovenschaal en schuif in de oven voor 20 minuten. Haal de laatste 5 minuten de folie eraf totdat de kaas goed is gesmolten en goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *