Zoals beloofd zou ik nog een lekker hapje voor het weekend plaatsen. Dit zijn pasteitjes met gehakt. Heel lang geleden toen ik nog op de middelbare school zat heb ik van een schoolvriendin wel eens Afghaanse pasteitjes gehad. Wat was dit lekker en helaas heb ik dit nooit meer teruggevonden. Dit keer probeerde ik het zelf te maken. Het waren dan niet dezelfde pasteitjes, maar ze waren net zo lekker! Heerlijk gevuld met gehakt, aardappelen en de geurige specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten.

Voor nu heb ik ze pasteitjes met gehakt genoemd. Ik heb mij een rotje gezocht op Google, maar helaas ik kan nergens terugvinden hoe dit gerecht wordt genoemd in het Midden-Oosten.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en leg bakpapier op een ovenplaat.

2. Snipper een ui en snij de knoflook en peterselie fijn.

3. Giet wat olijfolie in de pan en doe het gehakt met de paprikapoeder, kurkuma, komijn, kaneel, chilivlokken en peterselie erbij. Bak het geheel kort en rul. Wanneer het gehakt net een beetje bruin begint te worden, doe dan de ui, knoflook, peper en zout erbij. Bak dit in zijn geheel kort totdat het gehakt bruin is. Zet dan meteen het vuur uit.

4. Kook de aardappelen 10 à 15 minuten in water totdat ze zacht zijn. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.

5. Voeg de aardappelen toe aan het gehakt en mix dit goed.

6. Schep wat van de vulling op het bladerdeeg, maak de randen wat nat met water en vouw dicht tot een driehoekje. Druk de buitenkant aan met het uiteinde van een vork.

7. Bestrijk de pasteitjes met wat ei en schuif in het midden van de oven. Bak de pasteitjes 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *