Heerlijke Italiaanse spaghetti, je kunt het met zoveel verschillende sauzen eten en met verschillende groenten en vlees. Dit recept is echter heel eenvoudig, maar ow zo heerlijk! Wanneer je weinig in huis hebt en je een dagje niet veel geld wilt uitgeven, dan is dit een ideaal gerecht. De enige ingrediënten die je nodig hebt, zijn spaghetti, rode peper, knoflook, peterselie en olijfolie. Je kunt het eten als hoofdgerecht of bijgerecht of zoals de Italianen als een soort voorgerecht.

In dit geval heb ik er ook paprika doorheen gedaan (hoort eigenlijk niet, maar ey als het lekker is, dan is het lekker toch?). Zo heb ik dit een keer gegeten in een pastabar ergens aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Wat vond ik deze combinatie goed gelukt! Dit geeft de pasta net iets meer bite. Daarnaast wil ik altijd dat mijn zoontje iets van groente eet, dus ook weer erg handig om dit in de pasta te stoppen. Normaal houdt hij niet van paprika, maar dit eet hij op. Let wel op dat je geen hele peper erin doet voor de kleine kinderen. In dit geval zou ik alleen een peper in zijn geheel (dus niet fijn gesneden) even in de olie meebakken.

Voor dit recept heb ik wel een peper fijn gesneden mee gebakken. Mocht je dit toch te pittig vinden? Neem dan de helft van de peper.

Bereiding

1. Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking in water met wat zout.

2. Snij de knoflook fijn en snij de paprika in kleine blokjes. Ontpit de rode peper en snij in de peper in stukjes.

3. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak hierin de knoflook, paprika en rode peper. Voeg wat peper en zout toe. Bak dit in een paar minuten en zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt.

4. Haal de spaghetti met een keukentang eruit en doe dit bij de knoflook, paprika en rode peper. Ik giet de spaghetti niet af, omdat ik hierdoor wat kookvocht meeneem en de spaghetti niet aan elkaar gaat plakken.

5. Snij wat platte peterselie fijn en voeg toe aan de spaghetti. Meng alles goed door elkaar.

6. Garneer de spaghetti met wat Parmezaanse kaas (voor echt lactosevrij laat je dit weg). Buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *