Vanavond had ik een heerlijke gehaktbrood gemaakt. Dan is het altijd de vraag: wat ga ik erbij serveren? Bijgerechten zijn altijd wat lastiger te verzinnen, omdat je al heel snel uitkomt bij groenten. Groenten zijn natuurlijk heerlijk, maar ik vind ze nog lekkerder als het net iets extra’s heeft, zoals kruiden. In dit geval had ik zin in haricot verts. Hiervoor heb ik een frisse saus gemaakt. Een ideaal recept bij een wat zwaarder gerecht zoals gehaktbrood. Natuurlijk kun je dit ook maken met frietjes en een vegetarische burger of vegetarische gehaktbal.

Bereiding

1. Haal de uiteinden van de haricot verts eraf en kook ze onder water in 10 minuten beetgaar. Giet ze vervolgens af.

2. Snipper de rode ui. Meng de mayonaise, yoghurt, peterselie, peper en zout. Voeg hieraan de ui toe en roer goed door elkaar.

3. Knijp een halve citroen uit over de saus en meng dit goed.

4. Giet vervolgens de saus/dressing over de haricot verts en hussel dit goed door elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *