Het is alweer de 3e dag van de week zonder vlees. Tot nu toe heb ik de weerleiding weerstaan om geen vlees te eten en het is echt even omschakelen om na te denken wat je gaat eten. Al voor de week zonder vlees heb ik plantaardig boter ontdekt. Toen ik gevraagd werd om iets voor Flora Plant te maken, kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Hiervoor heb ik twee receptjes gemaakt waarin de boter goed naar voren komt en waardoor je kunt proeven dat deze boter net zo lekker is als roomboter.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de crispy smashed potatoes die ik steeds vaker voorbij zie komen en die ik gewoon een keer moest maken. Voor deze variant heb ik gekozen om een loaded smashed potatoes te maken met vegan chorizo en vegan mozzarella van Violife. Mijn ander recept om de boter te testen, vind je hier.

En ik kan wel zeggen dat deze smashed potatoes echt heerlijk zijn! Hoe dunner je ze maakt, hoe krokanter ze worden. In dit geval heb ik ze wat dikker gelaten, waardoor ze ook nog eens zacht van binnen zijn. Over de aardappelen heb ik gesmolten boter besprenkeld om deze heerlijk krokant te krijgen en zodat je een heerlijke romige botersmaak erin krijgt.

Bereiding

1. Was de aardappelen goed af met schil er nog omheen. Eventueel kun je ze met een borstel schoonboenen, mocht er te veel aarde op zitten. Kook vervolgens de aardappelen zo een 20 minuten tot ze zacht zijn (prik er altijd voor de zekerheid even in!) en giet vervolgens af. Zet het weer 1 minuut op het vuur om het laatste beetje resten water te verdampen en zet dan het vuur uit.

2. Verwarm de over voor op 200 C°.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de aardappelen op de bakplaat en plet ze fijn met een vork of aardappelstamper. Ik heb ze voor dit recept een klein beetje geplet, zodat de buitenkant krokant wordt en de binnenkant zacht.

4. Smelt de boter in een pan op zacht vuur zonder de boter bruin te laten worden. Besprenkel vervolgens de aardappelen met het boter. Gooi er ook wat gemalen peper en zeezout over.

5. Doe de aardappelen in de oven voor 40 à 50 minuten. Ondertussen bak je de chorizo 10 minuten op middelmatig vuur. Haal de chorizo uit de pan en snij in plakjes. Haal na 30 minuten de aardappelen uit de oven en strooi hier de chorizo en kaas overheen. Doe weer terug in de oven en bak nog 10 à 15 minuten tot de kaas is gesmolten en de aardappelen mooi goudbruin en krokant zijn. Bestrooi de aardappelen met vers gesneden bosui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *