Van de week had ik al heerlijke champignons gemaakt die bij een tapas geserveerd kunnen worden. Deze patatas bravas ofwel Spaanse aardappeltjes passen hier perfect bij. Heerlijk met een tomatensalsa om te dippen of je kunt het over de aardappels gieten. Beiden lekker natuurlijk.

Altijd als ik naar een tapasrestaurant ga, dan bestel ik deze aardappeltjes als het kan. Ze zijn het lekkerst als ze knapperig van buiten zijn en zacht van binnen. De saus moet ook goed zijn en ietwat pittig. De saus moet bij dit gerechtje niet flauw zijn. En een voordeel van dit recept? Erg makkelijk te maken! Even de aardappelen marineren en zo de oven in. Normaal worden de aardappels gefrituurd, maar uit de oven worden ze net zo knapperig en vind ik gezonder ook. Die frituurpan is dus niet altijd nodig.

Naast de salsa serveer ik vaak aioli. Deze kan niet ontbreken bij een tapas en ik vind het echt super lekker om de aardappels in te dippen. De aardappeltjes kun je serveren met borrelkluifjes of gehaktballetjes. Maar je kunt ook voor een vegetarische kant kiezen zoals ik heb gedaan deze week door er vegetarische gehaktballetjes in tomatensaus bij te serveren, zelfgemaakt brood, vegan aiolie en heerlijke nacho’s. Mijn simpele recept voor nacho’s krijgen jullie natuurlijk nog een keer van mij en met heel veel kaas. Want deze combinaties is echte foodporn.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C°.

2. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

3. Doe de paprikapoeder, cayennepeper, bakpoeder, wat gemalen peper en zout en de olie in een kom. Roer alles goed.

4. Giet de marinade over de aardappels en hussel goed. Stop de bakplaat in de oven en bak de aardappeltjes in 30 à 35 minuten gaar en krokant.

5. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook en koriander fijn.

6. Giet wat plantaardig olie in een pan samen met de ui en knoflook. Bak even mee totdat de ui glazig ziet.

7. Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij met de paprikapoeder, cayennepeper, chilivlokken en koriander. Roer alles goed en voeg nog wat gemalen peper en zout erbij. Breng aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten zachtjes koken.

8. Haal de aardappelen uit de oven en serveer met de tomatensalsa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *