Aardappel dumplings, ik kwam ze tegen op het internet. Ze werden gevuld met gehakt en het resultaat zag er zo lekker uit dat ik het natuurlijk moest proberen. Wel vond ik dat de vulling weinig gekruid was. Dus ik heb mijn eigen versie gemaakt.

Als ik wat verder op internet zoek, kom ik tegen dat de aardappel dumpling zonder vulling uit Duitsland komt. Je hebt ook dumplings die wel gevuld zijn en uit Polen of Cuba komen. Dus genoeg keus!

Je kunt ze uiteraard vegetarisch maken en in dit recept hoeft geen melk, dus nog lactosevrij ook! Lekker als snack, voor bij de lunch of als bijgerecht.

Voor dit gerecht heb ik mijn gehaktvulling van de mini taco’s gebruikt. In het kader van voedselverspilling vond ik dit een geschikte vulling en dit was een goede keuze geweest! Klik voor deze vulling hier. Betreft alleen de gehaktvulling en niet de salsa.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen in een laag water. Laat de aardappelen zachtjes 10 minuten koken en controleer of de aardappelen zacht zijn. Wanneer je de aardappelen kan doorprikken, giet dan de aardappelen af.
  2. Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Voeg hieraan de eieren toe en meng dit goed door elkaar.
  3. Doe vervolgens het zout en de bloem erbij en kneed alles goed tot een bal. Als het nog erg plakkerig is, doe er dan nog een eetlepel bloem bij.
  4. Maak er 8 balletjes van. Pak een bal en maak de bal platter tussen je handen. Vul de bal met wat gehaktvulling en haal het deeg over de vulling totdat je weer een bal hebt. Maak er vervolgens wat plattere ‘koeken’ van tussen je handen.
  5. Giet wat olijfolie in de pan en bak de dumplings totdat zij goudbruin zijn. Je kunt het natuurlijk serveren met een lekkere salsa, maar ik vond ze zelf zo al veel smaak hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *