De mini taco’s zijn eigenlijk bij toeval ontstaan, want ja bij mij mislukt er ook wel eens wat. Ik had zelf het deeg gemaakt voor de taco’s, maar het uitrollen wilde niet helemaal. Ik heb dan ook meteen een tortilla pers gekocht. Ondanks alles heb ik er uiteindelijk een mini-wrap van gemaakt en gevuld met een vulling van gehakt, kaas en een salsa met bonen en mais. En lekker dat het was! Vandaar dat hij dan toch op de site komt te staan.

In dit geval had ik het deeg zelf gemaakt en wilde ik het echt Mexicaans maken. Dus geen Amerikaanse krokante versie van een taco. Doordat ik een perfectionist ben met koken en eten, wacht ik nog even met het plaatsen van de tortilla wrap. Zodra mijn tortilla pers binnen is, ga ik een nieuwe poging wagen. Wanneer de tortilla’s zijn gelukt, plaats ik die meteen op de site.

Bereiding salsa

  1. Giet wat olijfolie in de pan en voeg de tomatenblokjes toe.
  2. Doe het paprikapoeder, de cayennepeper en de chilivlokken met wat gemalen peper en zout erbij. Meng alles met elkaar tot het kookt.
  3. Voeg tot slot de kidneybonen en het mais toe en laat het geheel 20 minuten koken totdat alle smaken goed zijn ingetrokken

Bereiding vulling

  1. Snij alvast de paprika, prei en ui in kleine stukken en snij het knoflook fijn.
  2. Giet een klein beetje olijfolie in de pan en voeg het gehakt toe. Bak dit tot het helemaal rul is. Voeg dan de ui en het knoflook toe en bak even mee tot de ui glazig is.
  3. Doe vervolgens de kruiden en zout erbij: paprikapoeder, komijn, cayennepeper, koriander, peper en zout. Meng alles goed met elkaar.
  4. Voeg vervolgens de prei, paprika en wortel toe en bak dit 10 minuten totdat de groente wat zachter is geworden.
  5. Verwarm de tortilla in een koekenpan. Vul één kant met wat kaas, het gehaktmengsel en de salsa. Doe daarbovenop weer wat kaas en vouw de lege kant van de tortilla over de vulling heen en druk een beetje aan. Door de kaas blijft het plakken en heb je een mini taco pakketje.
  6. Zelf vind ik het lekker om er wat verse gesneden lente-ui overheen te strooien. Zeker aan te raden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *