Vroeger en dan heb ik echt over heel lang geleden, was ik gek op de preisoep van Honig. Wat was die heerlijk romig met stukjes prei en aardappel. Tegenwoordig kook ik heel weinig eten uit pakjes en zakjes. Niet omdat ik pakjes en zakjes vies vind, maar meer omdat ik het gezonder vind om zelf te koken. Nu wilde ik heel graag deze soep namaken en dit is mij goed gelukt! En het is nog eens heel simpel om te maken! Binnen 30 minuten kan deze soep al op tafel staan.

Wil je toch liever een soep met wat meer vlees erin? Ga dan voor deze ouderwetse groentesoep met balletjes!

Bereiding

  1. Snipper de ui en snij het knoflook fijn. Snij 3 aardappelen in stukken en snij de prei voor 2/3 in ringen. Houd 1 aardappel en 1/3 van de prei over voor later.
  2. Giet een klein beetje olijfolie in een grote hoge pan en voeg de ui, knoflook en aardappelen toe. Bak dit even op.
  3. Voeg de prei toe. Rits de tijmblaadjes van het takje en doe dit bij de aardappelen en prei. Bak alles 1 minuutje mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Wanneer het kookt, zet dan het vuur wat zachter en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen totdat de aardappelen zacht zijn.
  5. Snij ondertussen de overgebleven aardappel en prei in kleine blokjes/stukjes.
  6. Pureer eerst de soep tot een gladde mengsel. Voeg hierna de slagroom, chilivlokken, nootmuskaat en peper toe en roer deze er goed doorheen. Doe vervolgens de prei en aardappel erbij en laat de soep voor nog 10 minuutjes zacht pruttelen.
  7. Snij eventueel een lente-ui in ringen en voeg dit toe wanneer je de soep serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *