Varkenshaas met brie en fruitcompote

Varkenshaas gevuld met brie en rood fruit compote, wat een heerlijkheid! Het varkenshaasje is verpakt in bacon en gaat ingesmeerd met een honing-mosterd glazuur zo de oven in voor maar 20 minuutjes. Een simpel en snel gerecht voor de kerst, waar je niet de mist in mee kan gaan.

Terwijl de varkenshaasjes in de oven staan, kun jij ondertussen snel een groentegerecht maken. Voor op de foto heb ik bijvoorbeeld een snijbonen stamppot gemaakt. Even de snijbonen koken en de aardappels en vervolgens de aardappelen fijn stampen met nootmuskaat, wat boter en melk. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe voor de smaak.

Voor de vulling van de varkenshaas heb ik gebruik gemaakt van de fruitcompote van Servero. Deze compote is gemaakt van 100% fruit en bevat appel, kers en cranberry. Ideaal in combinatie met het varkensvlees en de brie.

Je kunt natuurlijk zelf ook een compote maken. Dit is heel simpel! Doe bijvoorbeeld wat cranberries in een pannetje met suiker, citroen en paar eetlepels water. Dit kun je vervolgens wat laten inkoken tot een mooie compote.

Zoek je nog een voorgerecht hierbij? Kijk dan eens naar deze quiche met spinazie en geitenkaas, klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Verwarm de oven alvast voor op 200 C°.

2. Doe wat peper en zout over de varkenshaas. Snij vervolgens het vlees in de lengte open. Zorg ervoor dat je het niet helemaal door het midden snijdt.

3. Smeer de binnenkant van de varkenshaasjes in met het fruitcompote.

4. Snij de brie in stukjes en leg over de fruitcompote. Vouw vervolgens de varkenshaasjes dicht en wikkel de bacon eromheen.

5. Leg de varkenshaas in de ovenschaal met wat olijfolie en boter.

6. Doe de mosterd en honing in een kommetje en rits de blaadjes van de tijm erbij. Meng even goed en strijk met een kwastje over de varkenshaasjes.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak het vlees voor 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *