Rundvlees masala met andijvie

Rundvlees masala een heerlijke aanpassing op de kipversie. Je kunt het rundvlees ook eten met een roti, maar in dit geval heb ik er een andijviestamppot bij gemaakt. Andijvie vind ik een stamppot die je zowel in de zomer als winter kunt eten. Daarnaast ben ik niet echt fan van Hollands eten en maak ik er vaak iets kruidigs bij.

De masala is perfect te combineren met een andijviestamppot. Terwijl het rundvlees in de oven staat, kun je de stamppot bereiden. Zowel het stoofvlees als de stamppot zijn simpel om te maken. Stoofvlees tref je vaak bij slecht weer, maar met deze masala kruiden wil je dit altijd eten ongeacht het weer.

Natuurlijk kun je het rundvlees vervangen door kip. Zelf vind ik het rundvlees lekkerder bij een stamppot. Geen trek in een stamppot? Vervang dit dan heerlijk door wat rijst en kousenband. Klik hier voor een recept voor gestoofde kousenband.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 150 C°. Snipper een grote uit en snij de knoflook fijn. Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Snij de selderij fijn.

2. Smelt de boter in een braadpan. Voeg hier de ui en knoflook aan toe met de masalakruiden. Bak 2 minuten en doe dan de tomaten erbij met peper en zout.

3. Bak de tomaten mee totdat ze zachter beginnen te worden. Giet vervolgens het water erbij en breng roerend aan de kook. Voeg de laurierblad en selderij toe. Zet het vuur uit.

4. Leg de riblappen in de braadpan en zorg dat ze onder de masalasaus zitten. Voeg de madame Jeanette peper in zijn geheel toe en eventueel nog wat peper en zout. Doe de deksel op de pan en schuif midden in de oven. Laat het geheel zo een 2 uur in de oven staan. Kijk na 1,5 uur even hoe het eruit ziet en of het vlees al zacht wordt.

5. Ongeveer 30 minuten van tevoren kun je alvast beginnen met de stamppot. Schil hiervoor de aardappelen en kook de aardappelen voor 15 minuten.

6. Zet een pan met water op en voeg de andijvie toe zodra dit kookt. Kook 3 minuten mee en giet dan goed af.

7. Voeg de nootmuskaat, melk en boter toe aan de aardappelen met wat peper en zout. Stamp dit vervolgens fijn. Doe de aardappelen bij de andijvie en stamp goed door elkaar.

8. Haal het rundvlees uit de oven en met twee vorken trek je het vlees uit elkaar. Roer even goed om in de saus en serveer met de andijviestamppot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *