Hazelnotenijs met koffielikeur

Hazelnotenijs met koffielikeur, rozijnen en karamelsaus klinkt hemels toch? En dat is het ook. Het heeft iets weg van de smaak van een chipolatapudding, maar dan met een karamel en koffie nasmaak. Een dikke aanrader dus. En het voordeel is dat dit ijs erg simpel te maken is. Je hebt geen ijsmachines nodig en stopt het zo de vriezer in.

Toevoegen wat jij wil

Het ijs is gemaakt van slagroom en gecondenseerde melk. Dit hoef je alleen op te kloppen en vervolgens kun je er aan toevoegen wat je wil. Zie bijvoorbeeld dit Sundae ijsje met aardbeiensaus die ik eerder heb gemaakt, klik hier voor het recept.

Koffielikeur van Amarula

Voor nu heb ik er koffielikeur aan toegevoegd. De koffielikeur is van Amarula. Een heerlijke likeur met tonen van chocola en mokka en daarnaast romig en zacht van smaak. Toen ik deze likeur ging testen, wist ik meteen dat dit ideaal is om ijs mee te maken.

Liever een ander toetje?

Wil je toch liever een ander romig toetje? Probeer dan eens deze perziken tiramisu! Klik hier voor het recept.

Bereiding

1. Doe de suiker in een hoog pannetje met het water. Breng aan de kook en roer af en toe.

2. Wanneer het suiker is gesmolten en bruin wordt, zet dan het vuur zacht. Giet de slagroom erbij (pas op kan erg spetteren en schuimen, maar dit is normaal!). Blijf goed door roeren. Wanneer de slagroom goed is opgenomen door de saus, zet dan het vuur uit.

3. Voeg de boter toe. Roer dit er doorheen totdat het gesmolten is. Zet de karamel opzij om wat af te koelen.

4. Giet de slagroom in een mengkom samen met de gecondenseerde melk en de vanillesuiker. Klop dit zo een 4 minuten op totdat het lobbig begint te worden.

5. Doe de koffielikeur erbij en klop nog even mee.

6. Leg de hazelnoten tussen wat plasticfolie en sla met een hamer of vleeshamer de hazelnoten grof in stukken. Doe dit bij het ijs samen met de rozijnen en meng dit door het ijs.

7. Giet het ijs in een ovenschaal of bakblik. Strooi er wat karamelsaus overheen. Bewaar de overgebleven karamelsaus in een afgesloten pot. De saus kun je weer gebruiken wanneer je het ijs serveert.

8. Laat het ijs opstijven in de vriezer voor 6 uurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *