Ken je de slogan van Rivella nog? Een beetje vreemd, maar wel lekker. Dat is ook het geval met dit drankje! Normaal wordt dit drankje met mango gemaakt en niet met kiwi. Lassi is een Indiaas mangodrankje, maar ik wilde er een keer iets anders van maken. Doordat er zuivel is gebruikt, kun je de kiwi niet zomaar toevoegen. Ik heb dit zelf uitgetest. Ik heb een variant gemaakt waarbij ik de kiwi er vers in heb gegooid en inderdaad het drankje wordt bitter. Vervolgens heb ik de kiwi in kokend water gedaan met als eindresultaat een heerlijk zoet, verfrissend en bloemig drankje.

Dit drankje moet je echt koud drinken. Dus zorg ervoor dat de kiwi goed is afgekoeld en gebruik melk en yoghurt direct uit de ijskast. Tevens kun je variëren in smaken. Je kunt namelijk ook bijvoorbeeld de oranjebloesem weglaten.

Bereiding

1. Schil de kiwi en snij in stukjes.

2. Doe wat water in een pan en breng aan de kook. Wanneer het water kookt, doe je kiwi erbij. Laat dit een paar minuutjes zo koken. Haal de kiwi uit het water en zet apart. Laat de kiwi goed afkoelen.

3. Wanneer de kiwi koud aanvoelt, gooi dit dan in een blender. Voeg de melk, yoghurt, honing en oranjebloesem toe.

4. Maal de zaadjes van de kardemom fijn in een vijzel en voeg toe aan de blender.

5. Mix alles goed tot een glad drankje. Indien het drankje nog dikkig is, voeg dan wat melk toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *