Vandaag is het Valentijnsdag. Daar hoort natuurlijk een heerlijk toetje bij. Dit dessert is makkelijk te makkelijk en valt niet erg zwaar. Je kunt hiervoor verse kersen gebruiken of kersen uit de diepvries of pot. Indien je verse kersen gebruikt, vergeet deze dan niet te ontpitten.

Om het simpel te houden, heb ik dit keer gekozen voor kersen uit een pot. De mousse samen met het karamelsaus geeft een mooie combi en de Bastognekoek geeft er een heerlijke crunch aan. Liever een taart met kersen maken voor Valentijnsdag? Kijk dan eens naar deze Chocolade cheesecake met kersen.

Bereiding

1. Doe de suiker met het water in een hoge pan. Breng dit aan de kook en laat dit op hoog vuur doorkoken totdat het bruinig begint te worden en de meeste bubbels/bruis wegtrekt.

2. Zet het vuur zacht en giet de slagroom erbij. Roer goed door totdat het een bruine gladde saus wordt.

3. Zet het vuur uit en voeg de boter toe. Roer totdat de boter is gesmolten. Vul 4 glazen of bakjes met een laagje karamel en laat dit afkoelen voordat de mousse erop gaat.

4. Giet de slagroom in de kom en voeg de poedersuiker en vanillesuiker toe. Klop de slagroom op tot een mooi stevige slagroom.

5. Gooi de kersen en de suiker in een keukenmachine en maal de kersen fijn. Voeg deze bij de slagroom en meng dit met een spatel erdoorheen.

6. Schep de mousse op de karamelsaus en verkruimel daarbovenop een Bastognekoek. Leg er nog een paar kersen op ter garnering.

7. Serveer meteen of laat het in de koelkast staan totdat je de mousse gaat serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *