Bananenbrood zie je tegenwoordig in allerlei smaken. Maar ook verschillende structuren van wat vochtiger tot droger. Je moet net de goede verhoudingen vinden voor een goede bananenbrood. Zelf experimenteer ik altijd met baksels. Ik kijk naar de basis ingrediënten en dan kijk ik hoe ik mijn favorieten smaken erin kan krijgen. Nu koos ik ervoor om de combinatie sinasappel, pure chocolade en cranberries erin te krijgen. Het resultaat een smeuïge en stevige bananenbrood. Door de dadels, rozijnen, cranberries en sinaasappel heeft deze bananenbrood geen suiker meer nodig. Dit is een lactosevrij bananenbrood. Dus meer mensen kunnen hiervan smullen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C° en vet een bakblik in met wat zonnebloemolie en bestuif met meel.

2. Houd 1 banaan apart voor aan het einde om op het beslag te leggen. Doe de overige bananen in een kom en prak fijn.

3. Snij de dadels fijn en voeg dit met de eieren en de vanillesuiker toe aan de bananen. Meng de eieren goed met de bananen.

4. Voeg de bloem toe en roer dit goed door het mengsel heen.

4. Pers 2 sinaasappels en rasp de schil van een sinaasappel. Voeg het sap en 1 eetlepel sinaasappel rasp toe. Giet tevens de zonnebloemolie erbij. Meng alles goed totdat het vocht goed is opgenomen en er een gladde mengsel ontstaat.

5. Sla de chocolade in kleine brokjes. Voeg dit samen met de rozijnen en cranberries toe. Hussel dit door het beslag.

6. Giet het beslag in een bakvorm. Snij de overgebleven banaan in de lengte door en leg dit op het beslag met wat cranberries.

7. Schuif de bakvorm midden in de oven en bak dit voor 50 à 60 minuten af in de oven. Leg na 40 minuten aluminiumfolie over de bakvorm, zodat de bovenkant niet te bruin wordt en de binnenkant verder kan garen. Prik na 50 minuten met een satéprikker in het bananenbrood om te kijken of deze er droog uitkomt. Het mag ook wat vochtig aanvoelen, maar er mogen geen kleffe stukken van het deeg meekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *