Frambozencake met witte chocolade de ideale combinatie al zeg ik het zelf. Deze cake is simpel om te maken en heerlijk bij een warme kop thee of koffie. Door de cake zelf zit witte chocolade, frambozenjam en verse frambozen. Voor het gemak heb ik gebruik gemaakt van een goede pot jam, maar als je tijd hebt, kun je de jam zelf maken. Dit is zeker niet moeilijk om te doen!
Om zelf jam te maken heb je een bakje frambozen, wat geleisuiker en citroen nodig. Je kunt dit in een pannetje aan de kook brengen en vervolgens 20 minuutjes op zacht vuur wat indikken. Laat het vervolgens afkoelen en je hebt een heerlijke eigen gemaakte verse jam.
De cake smaakt wat meer tussen blondies en een luchtige cake. Ik ben niet zo dol op droge cake, maar deze moet juist net een beetje smeuïg zijn. Voor nu heb ik gebruik gemaakt van frambozen, maar je kunt bijvoorbeeld ook aardbeien gebruiken.
Meer zin in brownies? Neem dan vooral een kijkje bij deze hazelnoot brownie met banaan, klik hier voor het recept.
Bereiding
1. Warm de oven voor op 175 °C en leg alvast bakpapier in een rechthoekige bakvorm.
2. Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in de kom en klop 5 tot 10 minuten tot deze luchtig en glad is.
3. Smelt de witte chocolade au bain marie. Dit doe je door de chocolade in een glazen kom op een pan met net niet kokend water te zetten. Houd ongeveer 20 gram witte chocolade apart, want dit kun je straks gebruiken om over de cake heen te druipen.
4. Smelt de roomboter in een apart pannetje.
5. Voeg vervolgens de gesmolten chocola en boter toe aan het eiermengsel en meng dit goed erdoorheen.
6. Doe hier de bloem en bakpoeder bij en meng tot een smeuïg beslag. Gooi de frambozen erbij en roer kort en zacht erdoor.
7. Giet het beslag in de bakvorm. Verdeel de jam over het beslag en ga met een vork of satéprikker door het beslag, zodat de jam een beetje door het beslag heen zit.
8. Schuif de frambozencake in de oven en bak voor 40 minuten in de oven. Prik met een vork of satéprikker in de cake of deze droog en gaar genoeg is.
9. Haal de cake uit de oven en drip de witte chocolade erover met een vork. Laat even rusten voordat je de cake aansnijdt.