Muffins, zo eenvoudig te maken en zo lekker! Je kunt hiervoor ook verschillende soorten fruit gebruiken of decoreren met heerlijke botercrèmes. De muffins heb ik gemaakt met onder andere yoghurt. Dit maakt de muffins heerlijk luchtig en sponzig van structuur.

Toen ik deze muffins ging bakken, had ik erg zin in aardbeien en waarom geen aardbeiencrème maken van botercrème? In dit geval was het voor mij weer experimenteren wat de juiste hoeveelheden waren, omdat ik verse gepureerde aardbeien heb gebruikt om zo die heerlijke aardbeiensmaak terug te krijgen. Uiteindelijk had ik heel veel botercrème over, maar wat hebben we hier gesmuld! En als je kinderen hebt, dan is het hartstikke leuk om dit met de kleintjes te maken. Ik heb er dus meteen een leuk dagje van gemaakt met mijn zoontje.

In dit recept heb ik gebruik gemaakt van 100 gram boter voor de aardbeiencrème. Dit is genoeg voor de hoeveelheid op de foto. Wil je toch meer botercrème maken? Verdubbel dan de hoeveelheid. Zelf vind ik dit te zoet worden waardoor de muffin smaak wegvalt.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C° en vul alvast de muffinblik met de muffinvormen.

2. Voeg de bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en het zout toe aan een kom en meng deze ingrediënten door elkaar.

3. Doe de eieren, yoghurt en zonnebloemolie in een andere diepe kom en klop alles goed op.

4. Voeg vervolgens de gemengde bloem toe aan de andere kom met de eieren en yoghurt. Roer de bloem goed door het beslag heen totdat er een glad en stevig beslag ontstaat.

5. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot bijna aan de rand. Schuif de muffins in de oven en bak ze 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.

6. Gooi de aardbeien in een blender en maak er aardbeiensap van.

7. Doe de boter, poedersuiker en aardbeiensap in een kom. Klopt dit op tot een stevige crème. Dit kan soms even duren. Blijft de crème nat en wordt het niet stevig genoeg? Voeg dan beetje bij beetje meer poedersuiker toe totdat het een stevig geheel vormt en er pieken ontstaan in de crème.

8. Wacht tot de muffins goed zijn afgekoeld en decoreer de muffins met de aardbeiencrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *